Θεοδωράκου: « Με παιδαγωγική προσέγγιση και επαγγελματισμό οι οργανωμένες ακαδημίες του Μακεδονικού»

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η υπεύθυνη ακαδημίας του Μακεδονικού, Κωνσταντίνα Θεοδωράκου, και μίλησε για τις εγκαταστάσεις των «πρασίνων», το επαγγελματικό προσωπικό των ακαδημιών, την ασφάλεια και την εύκολη προσβασιμότητα στο χώρο αλλά και τον στόχο των ακαδημιών του Μακεδονικού.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τις ακαδημίες του Μακεδονικού: «Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει το παιδί του να γυμνάζεται, να αθλείται και τα ομαδικά αθλήματα βγάζουν αρετές. Εχουμε οργανωμένες ακαδημίες στον Μακεδονικό, με παιδαγωγική προσέγγιση, επαγγελματικά τμήματα, απορρόφηση στα αντρικά και τα γυναίκεια τμήματα του συλλόγου. Επίσης, έχουμε και το κέντρο απόδοσης του Μακεδονικού, όπου τα παιδιά σε ολιγομελή γκρουπ κάνουν ατομικές προπονήσεις, μπορούν να βελτιωθούν και να τους ανοίξουν πόρτες. Σε όλες τις ακαδημίες μας δουλεύουν μόνο επαγγελματίες προπονητές, όλο το προσωπικό επιμορφώνεται, αυτός είναι ο στόχος μας. Ολοι κάθε χρόνο μαθαίνουν κάτι παραπάνω, εξελίσσονται και τελικός αποδέκτης είναι τα παιδιά».

Για τις εγκαταστάσεις: «Οι εγκαταστάσεις είναι έτσι φτιαγμένες και προσεγμένες, ώστε τα παιδιά να μπορούν με ασφάλεια και σε ένα όμορφο περιβάλλον να ασκηθούν. Είναι ένα πολύ ωραίο, να προπονείσαι σε ένα όμορφο και καθαρό χώρο. Ποτέ δεν μένουμε ίδιοι, κάθε χρόνο προσπαθούμε να γίνονται όλο και πιο προσβάσιμες. Και δεν μιλάμε για τα παιδιά μόνο αλλά και τους γονείς, είναι όλα οργανωμένα για να μην αισθάνεται κανείς ανασφάλεια».

Για τον στόχο της ακαδημίας: «Προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη δια βίου μάθηση, να ασκούνται πάντα τα παιδιά. Εχουμε γκρουπ δυναμικότητας, αγωνιστικά τμήματα, δεν στερούμε από κανέναν το όνειρο. Εμείς στον Μακεδονικό θέλουμε να τους δώσουμε κατευθύνσεις, να είμαστε εκεί στη ζωή τους, πολλοί προπονητές μας ήταν παλιοί αθλητές του συλλόγου και πολλά παιδιά θέλουν τους έχουν ως πρότυπο».

Για τις πληροφορίες εγγραφής: «Εμείς είμαστε στο γήπεδο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, είμαστε εδώ για να έρθει κάποιος να μας γνωρίσει, να τον ξεναγήσουμε στους χώρους, να κάνουμε μια κουβέντα. Αν μας γνωρίζει ήδη ο κόσμος, αρκεί να έρθει στον χώρο και τα κορίτσια στη γραμματεία είναι πάντα διαθέσιμα για να βοηθήσουν στην εγγραφή. Στη ΔΕΘ θα βρίσκεται ο Μακεδονικός, το περίπτερό μας θα είναι δίπλα από το περίπτερο της ΕΡΤ, δεξιά από την εμπορική είσοδο, θα είμαστε εκεί, θα υπάρχουν αθλητές, θα γίνουν δράσεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.