Θέμα διάθεσης και διαχείρισης στον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης12 Απριλίου 2020

Το συμβόλαιο του Μπράουν Ιντέγε συμπεριλαμβάνεται στα συνολικά 14 που ολοκληρώνονται τον προσεχή Ιούνιο, οπότε δεδομένα δημιουργείται μία συζήτηση γύρω από το όνομά του όπως επίσης και το εξής βασικό ερώτημα: μπορεί ο Αρης να τον κρατήσει;

Σαφής απάντηση δεν μπορούμε να δώσουμε, γιατί αφενός έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες και αφετέρου οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν αρχίσει καν ουσιαστικές επαφές με τον Νιγηριανό, ο οποίος από την πλευρά του -σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του - έριξε το… μπαλάκι στον Θόδωρο Καρυπίδη

Ο τελευταίος ήταν που το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πείσει τον ποδοσφαιριστή να επιστρέψει στην Ελλάδα, προσφέροντάς του συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας μ’ ένα διόλου αμελητέο ποσό αν κρίνουμε από τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ. Ο Νιγηριανός κόστισε στον Αρη πάνω από μισό εκατομμύριο δίχως τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ιντέγε για πρώτη φορά αναφέρθηκε στις δικές του σκέψεις. Είπε ότι στην ομάδα αισθάνεται χαρούμενος και στο ενδεχόμενο να παραμείνει θα είναι ευτυχισμένος. Δεν ήταν απόλυτος στο τι σκέφτεται, ήταν όμως απόλυτος ως προς το οικονομικό κομμάτι, το οποίο με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό, αναγκάζει τους ανθρώπους του Αρη να προχωρήσει σε ακόμη πιο σφιχτή οικονομική πολιτική ενόψει του σχεδιασμού της νέας σεζόν. 

“Δεν θα αποφασίσω βάσει χρημάτων”, είπε. Ενδεικτικό του πώς σκέφτεται ο Ιντέγε, ο οποίος έκανε καριέρα στο εξωτερικό και μάλιστα σε μεγάλα Πρωταθλήματα, οπότε ακόμα κι αν βαδίζει στα τελευταία χρόνια του στο ποδόσφαιρο δεν ψάχνεται για τα χρήματα.

 Περισσότερο, δηλαδή, φαίνεται να τον ελκύει και να τον εξιτάρει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, παρά με το πόσα χρήματα θα αμείβεται. Και το τελευταίο, για τον Αρη και την προσπάθεια που πιθανόν θα κάνει να τον κρατήσει και για την επόμενη σεζόν, σημαίνει κάτι.

Πλέον η περίπτωση του Ιντέγε είναι καθαρά θέμα διάθεσης και διαχείρισης. Στον Αρη πρέπει να ζυγίσουν τα δεδομένα κι εφόσον κρίνουν ότι τούς είναι “χρήσιμος”, τότε να καταθέσουν την πρόταση με τους δικούς τους όρους. Με δεδομένο ότι υπάρχει απόφαση οικονομικού εξορθολογισμού της εταιρίας (σσ μείωση μπάτζετ, μειωμένα συμβόλαια κ.α.), οι ιθύνοντες της ομάδας θα πρέπει να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση με σκοπό να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εξέλιξη. 

Δηλαδή, στο ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς να καταστήσουν σαφές στον 31χρονο επιθετικό τις νέες οικονομικές συνθήκες, που σημαίνει συμβόλαιο χαμηλότερο από το φετινό, λογικά με περισσότερα όμως μπόνους. Επίσης, εφόσον μπούνε στη διαδικασία συζητήσεων για ανανέωση θα σημαίνει πως η ομάδα τον χρειάζεται και τον θέλει. Άρα, ο παίκτης θα καταλάβει ότι αποτελεί το βασικό σέντερ φορ και πως πάνω του σκοπεύουν να στηριχθούν και τη νέα σεζόν. 

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις βέβαια θα διαδραματίσει ο Θόδωρος Καρυπίδης και τα “θέλω” του ισχυρού άνδρα, ο οποίος αναμένεται να πάρει “πάνω του” το θέμα του Μπράουν Ιντέγε εφόσον φυσικά διαπιστωθεί ταύτιση με τον Άγγελο Χαριστέα και τον Μίκαελ Ένινγκ προς την κατεύθυνση της παραμονής ή όχι του βασικού επιθετικού της ομάδας. Και εκεί θα φανεί κατά πόσο ο Νιγηριανός έχει τη διάθεση και κυρίως τη θέληση να μείνει. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ο Μπράουν ήδη βρίσκεται στο ραντάρ κι άλλων ομάδων, κυρίως από Αγγλία (Νότινγχαμ) και Τουρκία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.