Αν και ο σύλλογος από το Βίγκο δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη, στο «Μπαλαΐδος» τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Οι Γκόραν Τζόροβιτς (66’) και Μάριο Τούρντο (90’) έβαλαν τα δύο κρίσιμα γκολ ενάντια στον Άρη και χάρισαν στη Θέλτα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για την ιστορία, το ταξίδι των Ισπανών στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά όταν γνώρισαν τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Λανς, ενώ νωρίτερα είχαν πετάξει εκτός διοργάνωσης μεγαθήρια όπως η Γιουβέντους και η Μπενφίκα.
Το 2016 ήρθε η ώρα για τους παίκτες της Θέλτα να επισκεφτούν και πάλι την Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά την Αθήνα, καθώς διασταυρώθηκαν στον ίδιο όμιλο του Europa League με τον Παναθηναϊκό. Έπειτα από την εύκολη νίκη στο Βίγκο με 2-0, ακολούθησε ακόμη μία με το ίδιο σκορ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» η οποία ήταν άκρως σημαντική διότι της έδωσε την ευκαιρία να προσπεράσει τη Σταντάρ Λιέγης στο γκρουπ για να πάρει η ίδια την πρόκριση. Το ταξίδι στο θεσμό συνεχίστηκε μέχρι τα προημιτελικά όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε τέλος στο παραμύθι των Ισπανών. Ωστόσο, για να φτάσουν μέχρι εκεί έπρεπε να αποκλείσουν τη Σαχτάρ Ντόνετσκ του Τάισον, όπως επίσης και τις Κράσνονταρ και Γκενκ.
Υπενθυμίζουμε πως παρότι η Θέλτα δεν έχει αγωνιστεί ξανά επί ελληνικού εδάφους από τότε, νωρίτερα στην τρέχουσα σεζόν κατάφερε να κερδίσει με 3-1 μετά από ανατροπή τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό της, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube