Θέλουν άραγε, να κάνουν άλλους μάγκες;

Αρις Νικολάκης24 Απριλίου 2024

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Θέλεις ΠΑΟΚ, να πάρεις Πρωτάθλημα; Θέλεις. Δε χωρά συζήτηση. Μπορείς ΠΑΟΚ, να πάρεις Πρωτάθλημα; Απόδειξη... Ή μάλλον, αποδείξεις! Εδώ και τώρα.

Νικάς σήμερα τη Λαμία. Νικάς την Κυριακή, την ΑΕΚ. Και … Τέρμα το γκάζι! Να νικήσεις Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό. Αποκτήσεις αέρα τίτλου. Να αφήσεις τους άλλους του big4 να φάνε στην σκόνη σου.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα.

Εάν δε νικήσεις ΠΑΟΚ, δεν μπορείς να πάρεις Πρωτάθλημα!

Τέρμα λοιπόν, τα παχιά λόγια προπονητών και παικτών. Τέρμα οι βαριές δεσμεύσεις. «Θα τα δώσουμε όλα». «Θα δώσουμε τη ζωή μας» και τα λοιπά, και τα λοιπά Ουδέν δίνετε τελευταία Στιγμή από τη ζωή σας. Απογοητεύετε τον κόσμο μας προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ.

Και που είστε; Δεν έβαλε τον πήχη υψηλά κι εφέτος ο κόσμος μας. Εσείς τον βάλατε. Υψηλότερα από κάθε άλλη φορά, μάλιστα. Μην περάσετε ξανά από κάτω του. Όπως περάσατε με Μπριζ και με Ολυμπιακό στον οποίο έβαλε κάποια πλάτη η διαιτησία.

Ψάξτε και ψαχθείτε τι συνέβη ή τι συμβαίνει κι από σύνολο προπονητών και παικτών το οποίο γοήτευε, απογοητεύει. Βρείτε το και λύστε το. Προς όφελος σας θα είναι. Ηθικό κι οικονομικό. Ήτοι, χρήμα και δόξα…

Στο κάτω, κάτω της γραφής ορισμένοι παίκτες – όχι όλοι, δηλαδή – έχουν κι υποχρέωση, να στηρίξουν τον προπονητή τους. Θα τους είχε φάει το μαύρο σκοτάδι δίχως την δική του στήριξη. Με την στήριξη του προπονητή τους (οι ορισμένοι, έτσι;) τρώνε με χρυσά κουτάλια!

Φθάνουν πια τα λόγια προπονητών και παικτών. Επιστροφή στα έργα προσδοκά ο κόσμος τους. Αυτοί, προπονητές και παίκτες, έκαναν το πανελλήνιο να υποκλιθεί στα πεπραγμένα τους. Αυτοί να το ξανακάνουν.

Ο Ιβάν Σαββίδης τους έχει στα όπα, όπα. Και του πουλιού το γάλα. Ο κόσμος βγάζει το κεφάλι του στη επιφάνεια του πελάγους πίκρας. Τους στηρίζει. Βάζει το κεφάλι ξανά, μέσα. Κι αυτοί; Προπονητές και παίκτες το σπρώχνουν βαθύτερα!

Ο ΠΑΟΚ έχει τη μέγιστη ευκαιρία για την κατάκτηση του τίτλου. Έχει τους άλλους τρεις διεκδικητές στην Τούμπα. Ναι, δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση. Και τι θα κάνει; Θα αφήσει την ευκαιρία, να φύγει; Ναι, οικοδομεί εκ θεμελίων την ομάδα του αύριο. Συνάμα αγγίζει ένα μικρό θαύμα – και το πιστώνονται αυτό προπονητές και παίκτες – διεκδικώντας το Πρωτάθλημα. Δεν είναι σύνηθες γεγονός.

Το άγγιγμα της διεκδίκησης όμως, δεν γράφει ιστορία! Οι τίτλοι γράφουν. Οι ευκαιρίες δεν τρέχουν για τον ΠΑΟΚ από τα μπατζάκια της ζωής του. Προπονητές και παίκτες του να στηρίξουν εαυτούς κι αλλήλους… Κι όλοι μαζί την ομάδα τους! Θέλουν άραγε, να κάνουν άλλους …μάγκες;

«Δεξάμενος φλόγα τρέχε», λέει μια εκκλησιαστική αναφορά. «Ου γαρ γιγνώσκεις πότε σβέννυται και εν σκοτία σε καταλείψει». Είναι η (τελευταία) ευκαιρία προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ, να τρέξουν, αρχής γενομένης εκ νέου από σήμερα, με τη φλόγα στο χέρι. Να μην κάνουν – επιμένουμε εμείς – άλλους μάγκες…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.