Αγγελούδης: «Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη της εξωστρέφειας, του αθλητισμού και του πολιτισμού»

Metrosport Team03 Απριλίου 2023

Ο Στέλιος Αγγελούδης μίλησε στο Metropolis 95,5 για το Olympic day run και την συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων σε ένα event που έχει ξεχωριστή σημασία για την περαιτέρω ανάδειξη της Θεσσαλονίκης.

Το Olympic Day Run είναι μια διεθνής δραστηριότητα του Ολυμπιακού Κινήματος που προωθεί τη μαζική συμμετοχή των αθλημάτων που διοργανώθηκε από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Και η απόφαση να γίνει στη Θεσσαλονίκη, είχε ομολογουμένως μεγάλη ανταπόκριση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είπε μεταξύ των άλλων:

“Είναι γεγονός ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία η διοργάνωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, ο στόχος μας ήταν η Θεσσαλονίκη να ενταχθεί στην μεγάλη Ολυμπιακή οικογένεια. Το Olympic day run, είναι ένας εορτασμός και έτσι πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη διάθεση.

Με μεγάλη προσπάθεια τα καταφέραμε και έγινε αποδεκτό το αίτημα. Σιγά σιγά με την βοήθεια της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής, με την βοήθεια του ΣΕΓΑΣ, και την συνδρομή άλλων φορέων. Προχωράμε βήμα προς βήμα και υλοποιήσαμε αυτές τις κινήσεις.

Θέλουμε να γίνει η Θεσσαλονίκη ένας διεθνής προορισμός. Σας δίνω ένα παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητός: Στο λιμάνι τα κρουαζιερόπλοια πλέον που έρχονται είναι 90 και όχι πέντε, όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια.

Και αυτό σημαίνει πως περισσότεροι τουρίστες έρχονται στην πόλη μας και αφήνουν χρήματα. Το συμπέρασμα λοιπόν με αυτές τις διοργανώσεις, είναι πως η εξωστρέφεια μπορεί να φέρει πολλά και σημαντικά αποτελέσματα.

Πρέπει να δημιουργήσουμε γεγονότα για την πόλη, που θα μας φέρνουν δουλειές και πλούτο. Ο στόχος είναι να γίνει θεσμός, η Θεσσαλονίκη θέλουμε να γίνει ένας διεθνής προορισμός. Η Πόλη χρειάζεται την εξωστρέφεια και αυτή μπορεί να την δώσει η Θεσσαλονίκη του αθλητισμού και του πολιτισμού”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.