«Θέλω να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, στην Τσεχία η μάσκα ήταν υποχρεωτική»

Πέτρος Χαριζακλής03 Μαΐου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΧΑΡΙΖΑΚΛΗ

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κρίστι Κιόσε, αγωνίζεται από τον Φλεβάρη στην Τσεχία για λογαριασμό της Καρβινά. Ο 24χρονος Αλβανός αμυντικός μέσος μίλησε στο Metrosport.gr για την κατάσταση στην χώρα με τον κορωνοϊό, σχολίασε την επανέναρξη του πρωταθλήματος στην Τσεχία στα τέλη του Μάη, εξέφρασε την επιθυμία να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο τονίζοντας πως υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι που είναι σε χειρότερη μοίρα ενώ αποκάλυψε το χόμπι του στην εποχή του κορωνοϊού.

-Καλησπέρα Κρίστι τι κάνεις; Καταρχάς θα ήθελα να μου πεις πως είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Τσεχία.

«Δεν είναι πολύ σφιχτά τα πράγματα όπως στην Ελλάδα, μπορούσαμε να κυκλοφορούμε έξω χωρίς μήνυμα ή χαρτί αλλά έπρεπε να φοράμε μάσκα. Εδώ έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δεν βγαίνει πολύ έξω, και εγώ μόνο για προπόνηση στο προπονητικό πήγαινα».

-Τι μέτρα πήρε η χώρα; Πως τα αντιμετώπισαν οι πολίτες;

«Εκλεισαν τα πάντα, έκλεισαν τα σύνορα, έπρεπε να φοράμε μάσκες, εδώ το πήραν σοβαρά από τη πρώτη στιγμή».

-Η «καραντίνα» αποτελεί παρελθόν αλλά εσύ πως την βίωσες; Πως περνούσε η μέρα σου όντως αναγκασμένος να μην βγαίνεις από το σπίτι; Ανέπτυξες κάποιο καινούριο χόμπι;

«Σχεδόν όπως την καθημερινότητα μου πριν τον ιό, πήγαινα για προπόνηση, σούπερ μάρκετ μια φορά την εβδομάδα, έβλεπα κανένα παιχνίδι στην τηλεόραση, καμιά ταινία. Χόμπι; Αν μπορείς να το πεις χόμπι, άρχισα να μαγειρεύω τα βασικά φαγητά, πήρα τη μητέρα μου να μου πει πως».

-Εδώ και μερικές μέρες κάνετε προπονήσεις με την ομάδα σου την Καρβινά και προετοιμάζεστε για την επανέναρξη του πρωταθλήματος στο τέλος του μήνα. Πως σου φαίνεται που μετά από ένα μήνα καραντίνα προπονείστε;

«Σχεδόν κανονικά κάνουμε προπονήσεις, την πρώτη εβδομάδα κάναμε σε γκρουπ, με την ομάδα το ευχαριστιέμαι περισσότερο. Εμείς από εκεί που σταματήσαμε εκεί ξεκινήσαμε σε ρυθμό, είχαμε τρέξιμο ατομικό, ο προπονητής έλεγε στην αρχή ότι θα ξεκινήσουμε στις 15 Μάη, γι΄αυτό κάναμε έντονα μήπως ξεκινήσουμε πιο νωρίς».

-Ο προπονητής σας έχει καταφέρει να επιστρέψει από την Σλοβακία όπου βρισκόταν σε καραντίνα ή κάνετε με τους βοηθούς;

«Την πρώτη εβδομάδα δεν κάναμε μαζί του γιατί ήταν σε καραντίνα όταν επέστρεψε στην Τσεχία και κάναμε προπόνηση με τους βοηθούς του».

-Τι είναι αυτό που σου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στην όλη κατάσταση; Τι προσέχετε περισσότερο; Τι κανόνες υγιεινής έχει επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας;

«Να πλένουμε τα χέρια μας συχνά, στην αρχή ήταν υποχρεωτικά τα γάντια και η μάσκα, στα σούπερ μάρκετ έχουν αντισηπτικά στις πόρτες».

-Ανησυχείτε για το γεγονός πως θα παίξετε πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα;

«Δεν θα το έλεγα, μας φαίνεται κάπως που θα παίζουμε ανά τρεις μέρες, ίσως να έχουμε κάποιους τραυματισμούς, ειδικά αν κάποιος δεν ακολουθούσε το πρόγραμμα, όμως για εμάς τους ποδοσφαιριστές καλύτερα να παίζεις 2 ματς την εβδομάδα, παρά να κάνεις προπόνηση. Εξάλλου είμαστε σε καλή κατάσταση, είχαμε παρακολούθηση από την ομάδα, με ζώνη, με ρολόι».

-Υπάρχουν πολλές συζητήσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, για το αν θα πρέπει να παιχθεί ποδόσφαιρο τόσο σύντομα και ενώ ο κορωνοϊός δεν έχει εξασθενήσει. Ποιά είναι η άποψή σου;

«Εγώ θέλω να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, φυσικά σημαντικότερο είναι η υγεία. Υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι που είναι σε χειρότερη μοίρα από εμάς, αν είναι δυνατόν θα ήθελα να παίξω. Νομίζω πως δεν θα είμαστε σε τόσο μεγάλο κίνδυνο και μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να ανέβει στην ψυχολογία του. Εμείς δεν παίζουμε και πληρωνόμαστε, άλλοι δεν έχουν δουλειά».

-Εσείς στην ομάδα δεχθήκατε μείωση μισθών για να μπορέσει να είναι βιώσιμη η φετινή και η επόμενη χρονιά;

«Μας είπαν για μειώσεις, έκαναν προτάσεις για όσους θέλουν 10-15%, για να μπορούμε να σώσουμε κάτι από τη χρονιά αφού δεν θα έχουμε έσοδα».

-Ο κορωνοϊός δεν σου επέτρεψε να γνωρίσεις καλά το τσέχικο πρωτάθλημα παρά το γεγονός πως ξεκίνησες πολύ δυνατά μετά την μεταγραφή σου τον Γενάρη. Θεωρείς πως είναι σε καλύτερο επίπεδο από την Σλοβακία που έπαιζες; Με την Ελλάδα τι διαφορές έχουν;

«Είναι αρκετά καλύτερο από το σλοβάκικο, παρά το γεγονός ότι ήρθα στην Καρβινά που ήταν στις τελευταίες θέσεις, είναι πιο γρήγορο πρωτάθλημα και πιο δυνατό. Από την Ελλάδα είναι κατώτερο το επίπεδο, οι top-5-6 ομάδες είναι κατώτερου επιπέδου από τις ελληνικές, εδώ για παράδειγμα η Σλάβια μπορεί να χάσει στην έδρα των ομάδων που παλεύουν για την σωτηρία, στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό. Βέβαια το τσέχικο πρωτάθλημα είναι αρκετά πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό θα έλεγα. Οι οπαδοί στην Ελλάδα είναι πιο φανατικοί, εδώ δεν υπάρχει τόση πίεση».

-Τι στόχους έχεις με τη νέα σου ομάδα; Και ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι μετά από τη μεταγραφή τον Γενάρη;

«Ηταν να κλείσω σε μεγάλη ομάδα της Σλοβακίας αλλά κατέληξα εδώ και μου άρεσε, η προοπτική. Εδώ στόχος ήταν να σωθούμε, για μένα προσωπικοί στόχοι είναι να παίζω, να έχω 90λεπτα, να έχω καλή παρουσία, θέλω να πάω καλά και να πάρω μεταγραφή σε ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα και σε ακόμη καλύτερη ομάδα. Εχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και +2 χρόνια ακόμη, αν πέσει η ομάδα μένεις ελεύθερος.

-Στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξες με την ομάδα σου κόντρα στην Πρίμπραμ, σκόραρες και το πρώτο σου γκολ και πανηγύρισες με το χέρι στο στόμα; Πως αισθάνεσαι που θα γίνεις πατέρας;

«Αισθάνομαι ωραία, είμαι χαρούμενος, είμαι περίεργος να δω πως είναι με ένα μωρό στο σπίτι, ελπίζω να μην κλαίει (σ.σ. γέλια), είμαι χαμηλών τόνων,

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.