Θέλει ποιότητα, όχι όμως ρίσκο ο Λουτσέσκου

Metrosport Team02 Ιουνίου 2021

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός, Γιώργος Ζαΐρης

Η δεύτερη εποχή Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ αρχίζει από σήμερα το μεσημέρι, όταν ο Ρουμάνος τεχνικός αφιχθεί στην Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με πτήση από Βουκουρέστι. 

Ο νέος, παλιός, κόουτς του Δικεφάλου θα πιάσει άμεσα δουλειά και μία πρώτη απόδειξη είναι ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 13:00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Τούμπα, κάνοντας την πρώτη δημόσια επικοινωνία του με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο 52χρονος κόουτς έχει διπλή στόχευση με αυτή την συνέντευξη: Από την μία θέλει να κλείσει το κεφάλαιο της πρώτης θητείας του. Να απαντήσει στις κατηγορίες ότι «έφυγε για τα χρήματα», κάτι που όπως δήλωσε στην Ρουμανία τον ενοχλεί πού και κατά δεύτερο να αναλύσει το πλάνο πάνω στο οποίο θα στηθεί ο ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου και θα επιχειρηθεί να στηθεί η ομάδα που θα επανέλθει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων θα γίνουν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και η συνέντευξη θα παίξει ζωντανά από το Metropolis 95,5, το metrosport.gr αλλά και από το κανάλι του ΠΑΟΚ στο youtube.

Ψηλά ο πήχης στις μεταγραφές, χαμηλά το ρίσκο

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα αναφερθεί και στον μεταγραφικό-αγωνιστικό σχεδιασμό και σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», θα εξηγήσει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα βιαστεί να πάει σε αλλαγές. Αρχικά θα στηριχθεί στον κορμό της ομάδας που έκλεισε την σεζόν επιχειρώντας, με πολύ προσεκτικό τρόπο να ενισχυθεί στις μεταγραφές. Ο κανόνας που θέλει να εφαρμόσει ο Ρουμάνος τεχνικός είναι «η ομάδα πρέπει να αποκτήσει παίκτες που θα της ανεβάσουν επίπεδο, ποδοσφαιριστές με ποιότητα και χαρακτηριστικά που κρίνονται απαραίτητα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας, να μην πάρουμε ρίσκο».

Με αυτή την λογική, ο ΠΑΟΚ θα προχωρά σταδιακά στις μεταγραφές, θα επιδιώξει πρώτα να κλείσει χτυπητά κενά και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να φτάσει και μέχρι τον Αύγουστο για να κάνει την σωστή επιλογή. Αλλωστε, υπάρχουν παίκτες ποιότητας που πρώτα ψάχνουν την επιλογή ενός κορυφαίου πρωταθλήματος και αν δεν τους προκύψει θα δημιουργηθεί το πρόσφορο έδαφος για να έρθουν στον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου, εξάλλου, θέλει παίκτες σε καλή ηλικία και ίσως υπάρξει και μία εξαίρεση παίκτη σε μεγάλη ηλικία που όμως θα μπορεί να κάνει την διαφορά. Χθες, θυμίζουμε, είχαμε αναφερθεί στις θέσεις που σε πρώτη φάση ψάχνει παίκτες (ακραία μπακ, χαφ, εξτρέμ και φορ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.