«Θάψτε» το 5-0 …

Αρις Νικολάκης23 Ιανουαρίου 2021

Φυσικά, καταχάρηκαν οι φίλοι του «δικέφαλου» και την εικόνα αλλά και το αποτέλεσμα στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου. Καιρό είχαν να χαρούν – βλέπετε – και μπάλα και σκορ. Η χαρά τους μάλιστα, δε μετριάζεται από την ισχύ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ. Και τούτο επειδή ο σαρωτικός… Ο οδοστρωτήρας ΠΑΟΚ της περασμένης Τετάρτης οποιαδήποτε ομάδα με οποιαδήποτε ισχύ, θα μπορούσε εύκολα ή δύσκολα να ισοπεδώσει…

Δεν λησμονούμε βέβαια, πως αυτή η αγωνιστική σεισμική δόνηση … 5 ρίχτερ δεν ήταν δα και «κεραυνός εν αιθρία». Προηγήθηκαν δονήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό (αυτός απέφυγε την ισοπέδωση… συμπτωματικά) και στον ΟΦΗ. Ως εκ τούτου θα μπορούσαμε να πούμε… Και το λέμε τελικά, πως μετά εκείνη τη σεισμική δόνηση (διαρκείας σαράντα πέντε λεπτών) κόντρα στον Ολυμπιακό, η σεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική εξέλιξη.

Μέχρι εδώ, όμως. Και κατά πως λένε οι διαφημίσεις για ομόλογα και μετοχές… Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται για τις επόμενες! Ήτοι, δεν αρκούν αυτά τα δείγματα, για να γυρίσει ο ήλιος στην Τούμπα. Εμείς δεν τα θεωρούμε καν αποδείξεις πως γυρίζει. Να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν αλλά.. Δε θα τα θεωρούμε ακόμη. Δεν διαφωνούμε πως παράγεται πλέον, έργο. Συμφωνούμε πως διακρίνονται προοπτικές υψηλών αποδόσεων του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία. Κι αυτές (τις υψηλές αποδόσεις) περιμένουμε!

Το 5-0 προκαλεί ανέμους αισιοδοξίας πολλών μποφόρ. Δεν αρκούν πάντως, αυτοί για να διώξουν τα γκρίζα σύννεφα (της διαφοράς των δέκα βαθμών και των ανόητων ηττών) από την Τούμπα. Γι’ αυτό σας λέμε… «Θάψτε» στον ΠΑΟΚ το 5-0 ως αποτέλεσμα ουσίας κι εξαιρετικών εντυπώσεων. Κρατήστε την πρόκριση στο Κύπελλο. Συνεχίστε ανάλογα στο Πρωτάθλημα.

Στυλώστε τα πόδια. Αρνηθείτε, να παρασυρθείτε από τους ανέμους αισιοδοξίας. Είναι φυσιολογική η θυελλώδης πνοή τους μετά από τα τελευταία αποτελέσματα με τις τελευταίες εικόνες. Μείνετε προσγειωμένοι μετά το Κύπελλο.. Προετοιμαστείτε για μεγαλύτερη παραγωγή ισχύος προς απογείωση στο Πρωτάθλημα!

Τα δυο ντέρμπι – με ΑΕΚ εντός κι Ολυμπιακό εκτός – είναι τεστ για τον υπό αναδημιουργία ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα τους θα αποτελέσουν βήματα μπροστά ή… σημειωτόν. Δε θα κρίνουν ως αποτελέσματα πάντως, το παραγόμενο έργο. Τούτο δε, επειδή είναι πολλοί οι παράμετροι οι οποίες διαμορφώνουν ένα αποτέλεσμα.

Είχε ήδη πετύχει «νον ντάουν» με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ. Τον είχε στριμώξει για τα καλά στα σχοινιά αλλά… Έμειναν τελικά, οι εντυπώσεις. Χάθηκε η ουσία. Εν τούτοις και μόνον οι εντυπώσεις έφθασαν, για να καταγραφεί σαν σεισμική δόνηση η εικόνα του ΠΑΟΚ.

Πέρα από το αποτέλεσμα (την …ουσία θέλουμε, δε θέλουμε) θα μετρήσουν κι οι εντυπώσεις από τις εικόνες του ΠΑΟΚ σε αυτά τα δύο ντέρμπι. Θα μετρήσουν ιδιαίτερα σε αυτά τα ντέρμπι υψηλού βαθμού δυσκολίας. Θα μετρήσουν καθώς θα αποτελέσουν νέα δείγματα παραγόμενου έργου μιας ομάδας (του επιπέδου τού ΠΑΟΚ) η οποία διάγει περίοδο αναδημιουργίας.

Για να φθάσει στα προσδοκώμενα αποτελέσματα και σε προσδοκώμενες εντυπώσεις χρειάζεται – επιμένουμε – αύξηση παραγωγής ισχύος. Αρκετά μεγαλύτερης από την παραγωγή ισχύος στους τρεις τελευταίους αγώνες με την καταγραφή σεισμικών δονήσεων…

ΥΓ 1: Βγαίνει ο τάδε ηθοποιός (καλός ή κακός; Ουδεμία σημασία έχει) και δηλώνει βαρύγδουπα: «Να ανοίξουν τα πάντα στη χώρα. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση»! Λοιδορεί συνάμα τους λοιμωξιολόγους! Έχει άποψη. Ένας λοιμωξιολόγος όμως, δεν μπορεί, να λοιδορήσει έναν ηθοποιό. Δεν έχει άποψη. Ειλικρινά δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση!

ΥΓ 2: Καθείς και καθεμία δικαιούται να έχει άποψη. Να την εκφράζει και δημόσια Αρκεί να έχει και την σχετική γνώση. Αλλιώς; Ουδείς έπαθε δυσπεψία τρώγοντας λόγια…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.