Θα ζήσει με το ρίσκο που ανέλαβε

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Δεκεμβρίου 2020

Οι αποφάσεις υψηλού κινδύνου λήφθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, υποστηρίχθηκαν στη διάρκεια της σεζόν κι αυτές βρίσκει μπροστά του ο Αρης. Το κεφάλαιο «ενίσχυση» άνοιξε αρκετές φορές, ο Σάββας Καμπερίδης ήταν κάθετα αρνητικός ακόμη και στο ενδεχόμενο προσωρινής αντικατάστασης παίκτη και πλέον στερείται επιλογών από την ξένη αγορά κι αν προκύψει κάποια περίπτωση, αυτή θα προέρχεται από την εγχώρια.

Το ζήτημα της ενίσχυσης βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Υπέρμαχος της άποψης περί δραστικών κινήσεων είναι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Χάρης Παπαγεωργίου, καθώς για το δικό του μπασκετικό κριτήριο η ομάδα είναι «βαριά», απαιτείται να προσθέσει αθλητικότητα, γι’ αυτό εξάλλου είχε θέσει (πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες) την περίπτωση του Αντουέιν Ουίγκινς.

 Ακόμη και μετά τις νίκες επί των Ηρακλή, Προμηθέα επέμεινε σ’ αυτή την άποψη εκτιμώντας ότι οι διορθωτικές κινήσεις θα συμβάλλουν στη μετατροπή μιας αργής ομάδας σε πιο ευέλικτη. Η άποψη του Σάββα Καμπερίδη ήταν αντίθετη καθώς ευθύς εξαρχής ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τις καλοκαιρινές επιλογές του, την ίδια στάση διατηρεί και τώρα όπου Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και Μίλαν Μιλόσεβιτς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών με συνέπεια να έχουν χάσει σημαντικά παιχνίδια, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστούν για να επανέλθουν στη δράση. Οπως επίσης, κανείς δεν γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα είναι όταν επιστρέψουν και ειδικά ο πρώτος καθώς η φετινή αγωνιστική παρουσία του δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη περσινή.

Γι’ αυτόν τον λόγο το κεφάλαιο της ενίσχυσης είναι ανοιχτό εδώ και μήνες αλλά με αντίθετες απόψεις. Θεωρητικά, στις τελευταίες 48 ώρες άνοιξε εκ νέου αυτό του Αντουέιν Ουίγκινς, στην πραγματικότητα όμως (σε επίσημη βάση) αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς δεν υπήρξε επικοινωνία με τον ίδιο τον αθλητή. Η πληροφορία που άντλησαν οι διοικούντες της ΚΑΕ οι οποίοι ασχολήθηκαν με την περίπτωση του Αμερικανού φόργουορντ είναι ότι πλέον έχει πρωινή δουλειά και δεν είναι τόσο απλό να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο άλλος Αμερικανός που μπορεί να αποκτήσει ο Αρης (σ. σ. θυμίζουμε ότι μπορεί να «πάρει» παίκτες των οποίων το letter of clearance είναι στα γραφεία της ΕΟΚ πριν την αναβίωση του ban) είναι ο Ραμόν Χάρις ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές και για τον οποίον λογικά υπάρχει αμφιβολία για την αγωνιστική και (κυρίως) σωματική κατάστασή του. Αυτό σημαίνει ότι αν τελικώς αποφασιστεί «ενίσχυση», αυτή μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την εγχώρια αγορά. Για παράδειγμα, κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο Σταύρος Τουτζιαράκης ψάχνει ομάδα για να φύγει από τον Ιωνικό και προτάθηκε στον Αρη, ενώ δεν αποκλείεται παίκτες οι οποίοι έχουν συμβόλαια σε ομάδες και δεν έχουν χρόνο συμμετοχής, να ψάξουν να βρουν άλλους σταθμούς στην καριέρα τους.

Η ουσία για τον Αρη είναι ότι αποφασίζοντας να μην προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις όταν διαπιστώθηκε το αγωνιστικό πρόβλημα, ουσιαστικά ανέλαβε υψηλό ρίσκο το οποίο πλέον καλείται να διαχειριστεί. Με την ελπίδα ότι οι τραυματίες θα επιστρέψουν πιο σύντομα στη δράση και θα είναι διαθέσιμοι για τους κρίσιμους αγώνες. Χθες πάντως, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα καθώς συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα συμπληρώνοντας διάστημα τριών εβδομάδων από την τελευταία φορά που προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.