«Θα υπάρξουν τεράστιες απώλειες στην φυσική κατάσταση»

Metrosport Team02 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στο «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γυμναστής της Αλ Νασρ, Δημήτρης Δανιηλίδης, και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο Ντουμπάι με τον κορωνοϊό, τις συνέπειες που έχει αυτή η πανδημία στους ποδοσφαιριστές και την προεργασία που θα χρειαστεί να κάνουν οι ποδοσφαιριστές για να έρθουν στην επιθυμητή κατάσταση.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Η κατάσταση στο Ντουμπάι είναι ίδια όπως και σε όλο τον πλανήτη. Εχουν ληφθεί εδώ τα κατάλληλα μέτρα για να μην υπάρχει η εξάπλωση του ιού, υπάρχουν οι κατάλληλες απαγορεύσεις, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να προσέχουμε την προσωπική μας υγιεινή. Εδώ έχουν κλείσει τα τζαμιά γιατί σκεφτείτε πως εδώ προσεύχονταν 5 φορές την ημέρα και το έχουν κόψει εδώ και 3 εβδομάδες. Μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο, να αθληθείς μπορείς αλλά 1 άτομα ή 2, σε απόσταση δύο μέτρων και μέχρι τις 8 το βράδυ. Μετά τις 8 υπάρχει απαγόρευση και τα πρόστιμα είναι αρκετά τσουχτερά. Ο κόσμος εδώ στο Ντουμπάι φοβάται και πειθαρχεί».

Για τις συνέπειες που έχει αυτή η πανδημία στους ποδοσφαιριστές: «Το μόνο βέβαιο είναι πως θα υπάρχουν τεράστιες απώλειες στην φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Δημιουργείται ένα στρες με τον συνεχόμενο εγκλεισμό μέσα στο σπίτι, μειώνονται τα επίπεδα φυσικής κατάστασης σε μεγαλύτερο επίπεδο από το καλοκαίρι και μεταβάλλεται το βάρος του ποδοσφαιριστή. Φάρμακο δεν υπάρχει, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε την διάθεση των ποδοσφαιριστών, κάποιες ομάδες κάνουν προπονήσεις μέσω διαδικτύου και κρατούν έτσι το ομαδικό πνεύμα. Οταν γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να δούμε τις ημερομηνίες, να υπάρξει μια μικρή περίοδος έντασης και μια μίνι προετοιμασία και μετά θα πάμε σε συνεχόμενους αγώνες».

Για το αν η γυμναστική βοηθάει στο ανοσοποιητικό: «Ναι σίγουρα βοηθάει, καλύτερα να είσαι ενεργητικός και να μην κάθεσαι στο σπίτι και να σκέφτεσαι μην αρρωστήσεις».

Για την προεργασία που θα πρέπει να γίνει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και αν θα επηρεάσει την προετοιμασία της επόμενης χρονιάς: «Αρχικά όταν μάθουμε τις ημερομηνίες, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να κάνουν ένα δεκαήμερο έντονων προπονήσεων ατομικές για να μπορέσουν να αντέξουν τον ρυθμό προπόνησης με τις ομάδες, στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουν διακοπές για 2-3 εβδομάδες οι ποδοσφαιριστές για να ξανακαταφέρουν να μπουν στην προετοιμασία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.