Θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ ο Μακεδονικός για την εξοντωτική τιμωρία

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2020

Έξαλλοι είναι στον Μακεδονικό με την εξοντωτική τιμωρία που τους επιβλήθηκε από την Δικαστική Επιτροπή της ΕΠΕΣΘ, μετά τη διεξαγωγή του παιχνιδιού ΑΣ Μακεδονικός – ΑΣ Ιωνικός για τη 2η Κατηγορία Γυναικών στις 12 Ιανουαρίου του 2020, όπου το ιστορικό σωματείο του Μακεδονικού κατηγορείται με το «δήθεν» αδίκημα της πλαστοπροσωπίας που επιφέρει πολύ βαριές ποινές τόσο στο σωματείο όσο και στους εμπλεκόμενους.

Πιο συγκεκριμένα ο Μακεδονικός έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3, με αφαίρεση 10 βαθμών και 1000 ευρώ πρόστιμο. Παράλληλα τιμωρήθηκε ο προπονητής και ο έφορος της ομάδας με ποινή αποκλεισμού ενός έτους αλλά και τρεις αθλήτριες της ομάδας με ποινές από έξι μήνες ως και ενός έτους.

Και όλα αυτά για ένα παιχνίδι ερασιτεχνικής κατηγορίας (Β’ τοπικό γυναικών) που κρίθηκε στο παρκέ με 3-2 σετ υπέρ του Μακεδονικού αλλά κατοχυρώθηκε στον ΑΣ Ιωνικό , εξαιτίας και της αμέλειας του Μακεδονικού να υπογράψει το φύλλο αγώνα όπου δεν αναγράφονταν, κακώς , ο επαναπροσδιορισμός του λίμπερο , δίνοντας την ευκαιρία στο αντίπαλο σωματείο να πατήσει πάνω σε αυτό και να κερδίσει το παιχνίδι στα «χαρτιά» , «σπιλώνοντας» ένα ιστορικό σωματείο αλλά κυρίως κόβοντας το δικαίωμα του αγωνίζεσθε σε τρία νέα κορίτσια.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ΑΣ Μακεδονικός , η ιστορία έχει ως εξής: Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ΑΣ Μακεδονικός -ΑΣ Ιωνικός και ενώ το παιχνίδι ήταν στα μέσα του πρώτου σετ, το βασικό λίμπερο του Μακεδονικού αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και ζήτησε αλλαγή από τον προπονητή. Επειδή όμως και το δεύτερο λίμπερο που είχε δηλωθεί στην 12αδα προέρχονταν ήδη από τραυματισμό δήλωσε αδυναμία να μπει στο ματς και προσδιορίσθηκε νέο λίμπερο η Πετρίδου Σουμέλα (στο φύλλο αγώνα ήταν στη 12αδα με το Νο 19) αφού προηγουμένως ζητήθηκε έγκριση από τη διαιτητή του αγώνα Παπαδοπούλου Χριστίνα. Σύμφωνα με το video , που έχουν στα χέρια τους και τα δύο σωματεία, δείχνει την αρχηγό της ομάδας του γηπεδούχου σωματείου να κατευθύνεται στη διαιτητή του αγώνα Παπαδοπούλου Χριστίνα , ζητώντας όπως υποστηρίζει στην απολογία του ο Μακεδονικός , επαναπροσδιορισμό λίμπερο , και εν συνεχεία η πρώτη να κατεβαίνει από τη σκάλα και να ενημερώνει τη γραμματεία Βάμβα Χριστίνα.

Και εδώ ακριβώς έγινε το μπέρδεμα , που σε καμία περίπτωση δεν εμπεριείχε δόλο αλλά οφείλονταν σε άγνοια των κανονισμών. Επειδή στον Μακεδονικό δεν είχαν τα ειδικά γιλέκα, οι δύο αθλήτριες πήγαν στα αποδυτήρια και άλλαξαν φανέλα, αφού το πρώτο λίμπερο τέθηκε οριστικά νοκ- άουτ. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το νέο λίμπερο που έπαιξε πήρε από το προηγούμενο λίμπερο την φανέλα Νο 19 ενώ ήταν δηλωμένη 12αδα με το Νο 18. Κάτι που καταρρίπτει την υπόθεση της πλαστοπροσωπίας αφού η αθλήτρια ήταν δηλωμένη στο φύλλο αγώνα.

Τελειώνει το παιχνίδι υπέρ της ομάδας της Νεάπολης με 3-2 και η αρχηγός του Μακεδονικού υπογράφει το φύλλο αγώνα , χωρίς να προσέξει ότι δεν είχε σημειωθεί από τη γραμματεία αλλά ούτε και από τη διαιτητή του αγώνα , ο επαναπροσδιορισμός του λίμπερο. Κανονικά ο Μακεδονικός θα έπρεπε να είχε κάνει ένσταση και να μην υπογράψει το ελλιπές φύλλο αγώνα, για το οποίο την ευθύνη την έχει η γραμματεία και η διαιτητής της αναμέτρησης.

Να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση που υπάρχει παράτυπη συμμετοχή αθλήτριας η διαιτητής έχει δικαίωμα να διακόψει απ’ ευθείας το παιχνίδι, αλλά και η αντίπαλη ομάδα να κάνει ένσταση κάτι που δεν έγινε, και εγείρει πολλές απορίες αφού οι δύο αθλήτριες επιστρέφουν από τα αποδυτήρια περνώντας μπροστά τόσο από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας , όσο και από τη γραμματεία και τη διαιτητή.

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος για τον οποίο ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση θα ζητήσει τις εκθέσεις που κατέθεσαν στην Δικαστική Επιτροπή της ΕΠΕΣΘ τόσο η γραμματεία όσο και η διαιτητής της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες αποχωρούν από το γήπεδο και την επόμενη ημέρα ΑΣ Ιωνικός κάνει καταγγελία για πλαστοπροσωπία στην ΕΠΕΣΘ χρησιμοποιώντας το βίντεο και το φύλλο αγώνα.

Η Δικαστική Επιτροπή της ΕΠΕΣΘ, αφού εξετάζει τα στοιχεία βίντεο και φύλλο αγώνα ζητάει την έκθεση της διαιτητού και της γραμματείας του αγώνα , και καλεί σε απολογία το σωματείου του Μακεδονικού. Ο ΑΣ Μακεδονικός καταθέτει εγγράφως την απολογία του και μερικές ημέρες αργότερα βγαίνει η τιμωρία από την Δικαστική Επιτροπή η οποία επικυρώνεται από το δ.σ της ΕΠΕΣΘ.

Εδώ να τονίσουμε ότι υπάρχει και ασάφεια στον κανονισμό της ΕΟΠΕ, καθώς στον μεν Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης /Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων αναφέρει ότι πλαστοπροσωπία βεβαιώνεται μόνο κατά στην διάρκεια του αγώνα από τον διαιτητή ενώ στο Πειθαρχικό αναφέρει ότι μπορεί να γίνει καταγγελία μετά τον αγώνα και να αποδειχθεί αυτή με βίντεο ή φωτογραφία.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση έχει πολλά κενά και ασάφειες, και ο ΑΣ Μακεδονικός θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.

Η ανακοίνωση του Μακεδονικού

Τη δική του απάντηση μέσω ανακοίνωσης, δίνει ο Μακεδονικός για τα όσα έχουν συμβεί, καυτηριάζοντας παράλληλα την απόφαση της ΕΠΕΣΘ.

Σχετικά με τις εξοντωτικές κυριολεκτικά ποινές που επιβλήθηκαν εις βάρος του σωματείου μας από την Δικαστική Επιτροπή της ΕΠΕΣΘ, οι οποίες και επικυρώθηκαν στη συνέχεια από το Δ.Σ της ΕΠΕΣΘ ,επιθυμούμε να προβούμε στην ακόλουθη ανακοίνωση : Στο ιστορικό σωματείο μας επιβλήθηκαν εσφαλμένα πρωτοφανείς-εξοντωτικές ποινές με την αιτιολογία ανύπαρκτη κατά την άποψή μας, της δήθεν διάπραξης του παραπτώματος της πλαστοπροσωπίας στον αγώνα της ομάδος μας εναντίον της ομάδας του Α.Σ ΙΩΝΙΚΟΣ τον οποίο και κερδίσαμε με 3-2 σετ. Παρά τις δοθείσες απόλυτα ειλικρινείς και βάσιμες εξηγήσεις μας η ΕΠΕΣΘ μας επέβαλλε τις ποινές: 1. του μηδενισμού μας και της κατακύρωσης του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας 2. Στις αθλήτριές μας Σ. Πετρίδου και Δ. Καραγέλη ποινή αποκλεισμού 10 μηνών 3. Στην αρχηγό μας Καπέτα Φ. ποινή αποκλεισμού 3 μηνών 4. Στον προπονητή μας Θ. Κολεσιώτη ποινή αποκλεισμού ενός 1 έτους 5. Στον έφορό μας κ. Πετρίδη ποινή αποκλεισμού ενός (1) έτους 6. Στο σωματείο μας ποινή αφαίρεσης 10βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου 2019-2020 και 7. χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρω.

Διαβάζοντας κανείς τις παραπάνω ποινές προφανώς θα έχει την αίσθηση ότι διαπράξαμε κακουργήματα και ασελγήσαμε εις βάρος του αθλήματος του βόλλευ. Για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογός μας από την παραπάνω ανήκουστη–πρωτοφανή απόφαση κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα μείνουμε απαθείς. Υπερασπιζόμενοι αυτονόητα την ιστορία και την οντότητα του Συλλόγου μας θα προσφύγουμε άμεσα ενώπιον του ΑΣΕΑΔ πιστεύοντας ακράδαντα στην απονομή δικαιοσύνης και την τελική δικαίωσή μας .

ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.