Θα παλεύει για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι των στόχων του

Δημήτρης Κανελλάκης26 Οκτωβρίου 2021


Πριν σχολιάσω το προχθεσινό ντέρμπι στον Πειραιά, θέλω να θυμίσω ορισμένα από αυτά που έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα, πριν τους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη και τον Ολυμπιακό.

«Από τα παιχνίδια με την Κοπεγχάγη για το Conference League και με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ η περίοδος κατά την οποία θα φανεί πόσα... απίδια βάνει ο σάκος.

Έως και τα τέλη Νοεμβρίου θα δείξει ποια ακριβώς δυναμική μπορεί να αναπτύξει αυτή την σεζόν, μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Μέχρι τώρα είναι μια ομάδα ασταθής, με κενά στο ρόστερ του, με αδυναμίες, φαίνεται να μην έχει την ποιότητα που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει σε πολύ απαιτητικές καταστάσεις» έγραφα πριν από το ματς στη Δανία.

«Ο ΠΑΟΚ θα πάει τώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» υπό πολύ καλύτερες συνθήκες. Με άλλον αέρα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του.

Βέβαια, κανείς δεν θα πρέπει να νομίζει ότι επειδή ο ΠΑΟΚ νίκησε την Κοπεγχάγη έλυσε όλα τα προβλήματά του, ότι δεν έχει αδυναμίες και κενά. Αυτά υπήρχαν και πριν από αυτό το ματς, θα υπάρχουν και μετά. Δεν εξαφανίζονται επειδή ήρθε η νίκη προχθές, ή επειδή μπορεί να έρθει και αύριο. Ο ΠΑΟΚ ζει με αυτά και προσπαθεί να τα διαχειριστεί. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο χωρίς να έχει απώλειες, ώστε τον Ιανουάριο να καλύψει κάποια από αυτά τα κενά», έγραφα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Κοπεγχάγη.

Δεν νομίζω ότι έχει πολλά κανείς να προσθέσει μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τον ΠΑΟΚ. Οι ίδιες αδυναμίες, τα ίδια κενά, η ίδια δυσκολία διαχείρισης απουσιών, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Εδώ και πολύ καιρό έχω γράψει ότι θα είναι ψυχοφθόρα η σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Οτι οι μεταπτώσεις θα τον συνοδεύουν, ότι θα παλεύει να αποφύγει τα χειρότερα και να μείνει ζωντανός στο κυνήγι των στόχων του.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν απογοητευτικός. Οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκαν πολύ πιο έτοιμοι για να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, θα μπορούσαν να κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στον ΠΑΟΚ από αυτό το 2-0 που έληξε το α' μέρος.

Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει αυτό που, επίσης, έχω ξαναπεί: έχει πολύ δρόμο η σεζόν μπροστά...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.