Θα εξαρτηθούν πολλά, από όσα θα ειπωθούν σήμερα

Δημήτρης Κανελλάκης14 Οκτωβρίου 2020

Δυσκολεύομαι να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που μια συνέντευξη Τύπου αναμενόταν με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, και από εμάς, τους ανθρώπους των media, αλλά και από τους οπαδούς.

Είναι φυσιολογικό, πάντως, να υπάρχει αυτή η αναμονή, αλλά και η απορία για τις απαντήσεις που θα δώσει σήμερα ο Ρέμπε, καθώς και όποιος από την πλευρά της διοίκησης βρεθεί δίπλα του -αν θελήσει να τοποθετηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς, ούτε εμείς οι δημοσιογράφοι, ούτε οι οπαδοί, περίμενε πως θα συνέβαιναν όλα αυτά που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΠΑΟΚ.

Κανείς, φαντάζομαι, δεν περίμενε ότι αυτός ο περίφημος... εξορθολογισμός θα συμπεριελάμβανε τόσα δυσνόητα, σχεδόν ακατανόητα, πράγματα, τόσες επιλογές που, απ' όποια πλευρά κι αν τις δεις δυσκολεύεσαι να καταλάβεις το σκεπτικό βάσει του οποίου ελήφθησαν.

Κανείς, νομίζω, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι, όσα κι αν ήταν τα προβλήματα που προκαλούσε το FFP, ο ΠΑΟΚ θα έφτανε στο σημείο να πουλάει και να αποδυναμώνεται.

Ακόμη και πριν από το... ιστορικό ματς με την Κράσνονταρ στην Τούμπα - υπό την έννοια της τεράστιας, μεγαλύτερης από κάθε προηγούμενη, ευκαιρίας για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έγιναν πολλά αυτό το καλοκαίρι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη.

Έγιναν, όμως, και προκάλεσαν μια κατάσταση που μόνο οι ειλικρινείς και καθαρές κουβέντες μπορούν να βοηθήσουν ώστε να διορθωθεί, να διώξουν την αμφιβολία, να συντελέσουν ώστε όσοι - και είναι πολλοί - έχουν ενοχληθεί, να πειστούν για το σκεπτικό του εγχειρήματος και των ενεργειών.

Ο κόσμος περιμένει να ακούσει επιχειρήματα, να του εξηγήσουν το... πώς και το... γιατί των αποφάσεων. Δεν θέλουν μισόλογα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ούτε τη μπάλα στην... κερκίδα.

Γι' αυτό και έφτασαν στο σημείο οι ίδιοι να κάνουν κριτική και να ζητάνε εξηγήσεις. Να μην περιμένουν από τους δημοσιογράφους να το κάνουν.

Κι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ούτε... συμφέροντα εξυπηρετούν, ούτε... σκοπιμότητες, ούτε κακό θέλουν να κάνουν στην ομάδα τους.

Έχω την αίσθηση ότι απ' όσα σήμερα ειπωθούν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει και πάλι ενωμένος, όπως ήταν για τρία περίπου χρόνια ή θα συνεχίσει να διατρέχει τον κίνδυνο εσωστρέφειας και επιστροφής σε εποχές που κανένας από τους ανθρώπους του δεν θέλει να θυμάται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.