Θα επιχειρήσει τη γενναία ενίσχυση, ή θα εθελοτυφλεί τον Ιανουάριο;

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Οκτωβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Tους πέντε από την εξάδα των πλέι οφ τους ξέραμε πριν καν αρχίσει το Πρωτάθλημα. Με τις επτά πρώτες αγωνιστικές τους έχουμε επιβεβαιώσει πέρα από κάθε αμφιβολία. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Αρης, με τη σειρά στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία. 

Ο Αρης, βέβαια, είναι έναν βαθμό πίσω από την έκτη θέση, αλλά χωρίς τους μείον έξι θα ήταν τρίτος, πράγμα που σημαίνει ότι πάρα πολύ σύντομα θα πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα. Τον έκτο των πλέι οφ μάλλον θα αργήσουμε να τον μάθουμε, καθώς θα προκύψει από τις μικρομεσαίες ομάδες, που είναι περίπου ισοδύναμες.

 Αυτή τη στιγμή φαβορί είναι ο Βόλος, αλλά αν δεν συνεχίσει με σταθερότητα μπορεί να απειληθεί από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, εκτός ίσως από Ατρόμητο, Απόλλωνα, Παναιτωλικό και Λαμία, που έχουν από τώρα μείνει αρκετά πίσω.

Αλλά το ζήτημα δεν είναι ποιος θα συμπληρώσει την εξάδα των πλέι οφ. Είναι ποιος θα πάρει το Πρωτάθλημα και, κατά δεύτερο λόγο, ποιοι θα βγουν στην Ευρώπη. Κι αν πρέπει να μιλήσουμε αυτή την εποχή για το φαβορί, προσωπικά δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο εκτός από τον Ολυμπιακό.

Εναν Ολυμπιακό που δεν πείθει, που σίγουρα δεν είναι καλύτερος από τα δύο τελευταία χρόνια, που έχει σκαμπανεβάσματα και σε απόδοση και σε αποτελέσματα, αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος ανώτερός του.

Στην ΑΕΚ υπάρχει ο παικταράς που λέγεται Τσούμπερ και θα εκπλαγώ αν δεν αναδειχτεί MVP του Πρωταθλήματος. Αλλά δεν υπάρχει τίποτε άλλο από αυτά που πρέπει να διαθέτει μια μεγάλη ομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει δώρο οκτώ βαθμούς στους αντιπάλους του (Γιάννινα, Βόλο, Ολυμπιακό) κι αν δεν είχε μαζέψει έξι με τη βοήθεια της τύχης (με Παναιτωλικό και Αστέρα), θα το είχαν εμπεδώσει όλοι από τώρα ότι δεν μπορεί. 

Τα προσωπικά λάθη είναι επαναλαμβανόμενα κι όποιος πιστεύει ότι οφείλονται απλώς σε συμπτώσεις και κακές συγκυρίες είναι αφελείς. Είναι καθαρά θέμα ποιότητας. Η κούραση από τους συνεχείς αγώνες και τα ταξίδια και τα πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς αποτελούν ελαφρυντικά, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η ποιότητα ακόμη και ενός κομπλέ ΠΑΟΚ δεν αρκεί.

Ο Παναθηναϊκός κάνει αξιέπαινη προσπάθεια, αλλά είναι “λίγος” για τίτλο. Απορούν κάποιοι δικοί του γιατί στη Λεωφόρο πετάει και εκτός έδρας βουλιάζει. Ξεχνούν, όμως, ότι στη Λεωφόρο έπαιξε μέχρι τώρα με Απόλλωνα, Βόλο και Ιωνικό. Δεν τα λες και πολύ δύσκολα ματς.

Οσο για τον Αρη, με 5-2 γκολ μέχρι το προχθεσινό ματς με τον Παναιτωλικό, ήταν σαφές ότι έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, αλλά και ότι είναι ομάδα που δέχεται πολύ δύσκολα γκολ, όπως ακριβώς και πέρσι. 

Αυτό το 5-1 επί του Παναιτωλικού δεν αρκεί για να αλλάξει την εικόνα και τη μοίρα του, ούτε βέβαια μπορεί εύκολα να επαναληφθεί. Ωστόσο θα ανεβεί κι άλλο ο Αρης και θα μείνει ψηλά έως τη λήξη του Πρωταθλήματος, αρκεί να αποφύγει τις αναπάντεχες απώλειες στην έδρα του, όπως συνέβη με τον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα.

ΥΓ. Αν κάποιος από τους τέσσερις διώκτες του Ολυμπιακού θέλει να τον ανταγωνιστεί μέχρι το τέλος, πρέπει να επιχειρήσει γενναία ενίσχυση στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. 

Και γενναία ενίσχυση μόνο ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη μπορεί να κάνει. Θα την κάνει όμως, ή θα εθελοτυφθεί ακόμη και τότε και θα βολεύεται με την κούραση, τα ταξίδια, τις κακές συγκυρίες και τις ατυχίες με τους τραυματισμούς;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.