Θα είναι ομαλή ή θα φέρει αναταραχές η πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα;

Δημήτρης Κανελλάκης15 Απριλίου 2021

Καθώς το Πάσχα έρχεται όλο και πιο κοντά, ο Μάιος και το άνοιγμα του τουρισμού, επίσης, καθώς πολλά πράγματα ως προς τις προβλέψεις για την πανδημίατου κορωνοϊούγίνονται πιο συγκεκριμένα, καθώς οι εμβολιασμοί προχωράνε και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς, καλό θα είναι να υπάρξει κι ένας καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στην κυβέρνηση και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Έγιναν πολλά λάθη το προηγούμενο διάστημα, παρατηρήθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις διγλωσσία, ασυνεννοησία, εντελώς διαφορετικές τοποθετήσεις για το ίδιο θέμα από επιστήμονες και πολιτικούς.

Ο κόσμος επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από αυτή την κατάσταση, έχασε την εμπιστοσύνη του, είναι πολύ πιο προβληματισμένος και επιφυλακτικός, δεν πείθεται όπως πειθόταν πέρσι τέτοια εποχή.

Ο κόσμος θα πειστεί, πλέον, μόνο εφόσον δει το επόμενο διάστημα να λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες και την υγεία των πολιτών θα διασφαλίσουν και την άρση των μέτρων ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία, να αρχίσει να κινείται η αγορά, να δοθεί η μάχη για την αντιμετώπιση πολύ μεγάλων προβλημάτων που συσσώρευσε η υγειονομική κρίση.

Η κυβέρνηση κρίνεται και θα κριθεί το επόμενο διάστημα για την ικανότητά της να βρει το μίγμα εκείνο των μέτρων τα οποία θα της επιτρέπουν να έχει τον έλεγχο της πανδημίας και να μην διακινδυνεύει την κατάρρευση του συστήματος υγείας, αφενός, να δημιουργήσει το πλαίσιο, αφετέρου, για να πατήσει το restart της οικονομίας και να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες.

Δεν ευθύνονται οι επιχειρηματίες, σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν, που έμειναν για μήνες κλειστές ή υπολειτουργούσαν οι επιχειρήσεις τους. Δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που υποχρεώθηκαν σε αυτό το πολύμηνο lockdown. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που υποχρεώθηκαν να ζούνε με λιγότερα χρήματα και δεν ξέρουν αυτή την στιγμή αν θα έχουν δουλειά και την επομένη της λήξης της δέσμευσης των επιχειρήσεων που τους είχαν εντάξει στα διάφορα προγράμματα στήριξης. Δεν φταίνε σε τίποτε οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εξαναγκάστηκαν σε «ψαλίδι» των ενοικίων που εισέπρατταν.

Ολοι αυτοί περιμένουν τις ενέργειες της κυβέρνησης. Διότι, όπως κατ' επανάληψη έχει τονιστεί, η μεταφορά των υποχρεώσεων δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Οταν επί μήνες δεν εισπράττεις, πώς θα πληρώσεις;

Γι' αυτό και οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι, καθοριστικοί για να δούμε αν με ομαλό τρόπο η χώρα θα επιχειρήσει την επιστροφή στην κανονικότητα, ή αν όλα τα προαναφερθέντα σοβαρότατα προβλήματα δεν θα καταστεί εφικτό να τα διαχειριστεί η κυβέρνηση, με συνέπεια να υπάρξει μεγάλη αναταραχή...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.