Θα είναι ένα ασυγχώρητο λάθος τέταρτο καλοκαίρι χωρίς ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Μαΐου 2022

Αγαπητή Metrosport

“Είναι σημαντικό να παίζεις σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχεις μεγάλη ομάδα σε ρόστερ και να υφίσταται εσωτερικός ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών. Οχι ποσοτικά στο ρόστερ. Να υπάρχει ποιότητα. Για εμάς ήταν δύσκολο απ’ αυτήν την άποψη με πολλά παιχνίδια υψηλής έντασης”.

Μιλά ο Χοσέ Ανχελ Κρέσπο και λέει όλη την αλήθεια για τον φετινό ΠΑΟΚ, όπως την είπε, ακόμη πιο ανάγλυφα, πρόσφατα, στη συνέντευξή του στο Metropolis 95.5. Για να παίζει με αξιώσεις μια μεγάλη ομάδα ταυτόχρονα σε τρεις διοργανώσεις, χρειάζεται ποιοτικό ρόστερ, τόσο ποιοτικό που να υπάρχει συνεχής ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών, λέει ο Ισπανός. Και ο ΠΑΟΚ, μ’ αυτό το ρόστερ, ήταν δύσκολο να αντεπεξέλθει σε πολλά ματς υψηλής έντασης, λέει επίσης ο Ισπανός.

Με άλλα λόγια, τι να τους κάνεις τους 30 παίκτες στο ρόστερ, όταν οι μισοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν με τη χαμηλή ποιότητά τους; Πώς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, πώς να αντέξεις την κούραση, πώς να κάνεις ροτέισον χωρίς απώλειες και πώς τελικά να πετύχεις στους στόχους σου, όταν υπάρχουν παίκτες που όταν μπαίνουν να παίξουν η ομάδα δεν βλέπεται;

Υπήρχε στον ΠΑΟΚ αντικαταστάτης του Ζίβκοβιτς; Οχι. Υπήρχε ένας αξιόπιστος εξτρέμ για την άλλη πλευρά; Οχι. Υπήρχε φορ που να κάλυπτε τις απαιτήσεις; Οχι. Υπήρχε λύση για το δεξί άκρο της άμυνας πριν αποφασίσει ο Λουτσέσκου να εμπιστευτεί τον Λύρατζη; Οχι. Υπήρχε ένα 10άρι, όχι με την παλιά αλλά με τη σύγχρονη έννοια της λέξης; Οχι. Υπήρχε παίκτης να παίξει στη θέση του Βιειρίνια; Οχι. Πολλά είναι τα “όχι”…

Εδώ δεν μιλάμε μόνο για έλλειψη ικανών εφεδρικών, αλλά για έλλειψη ενός, έστω, ικανού παίκτη για κάποιες θέσεις. Πώς να κάνει προποκοπή με τόσες ελλείψεις; Γι’ αυτό λέμε ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι παίκτες του συγκεκριμένου ρόστερ πέτυχαν φέτος με την πορεία τους στο Κόνφερενς Λιγκ, με τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και με το Κύπελλο που θα μπορούσαν να κατακτήσουν αν ο Λαόθ δεν το έκανε δώρο στον Παναθηναικό με την απίθανη επινόηση του πέναλτι.

Γι’ αυτό λέμε, επίσης, ότι ενώ οι παίκτες πέτυχαν, το κλαμπ ΠΑΟΚ απέτυχε, Αν φρόντιζε πέρσι τέτοιο καιρό να ενισχύσει την ομάδα και όχι να την αποδυναμώσει, το πιο πιθανό θα ήταν να τελειώσει η σεζόν με τουλάχιστον έναν τίτλο και να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη.

Ηταν μεγάλη αδικία αυτό ποπυ έγινε το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ από τους ίδιους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και θα ήταν ασυγχώρητο λάθος να συμβεί και φέτος, διότι, θυμίζω, ότι είχε συμβεί και τα δύο επόμενα καλοκαίρια μετά το νταμπλ του 2019.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

ΥΓ. Ας μην ακούσουν εμάς, ούτε την πλειονόητα των οπαδών του ΠΑΟΚ ο Ιβάν, ο Μπότο και ο Λουτσέσκου. Ας λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τις δηλώσεις του Κρέσπο. Του μόνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, για να λέμε την αλήθεια, που είχε το ανάστημα να πει τα πράγματα με το όνομά τους, τόσο για τον φετινό ΠΑΟΚ, όπως και για τον ΠΑΟΚ που πρέπει να δημιουργηθεί: Πάντρεμα έμπειρων και νεαρών παικτών, αλλά όλοι να είναι ποιοτικοί...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.