«Θα δοθεί επιδότηση 25.000 ευρώ στις επιχειρήσεις χωρίς εγγύηση»

Metrosport Team17 Ιουνίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο φοροτεχνικός, Γιώργος Αβαρλής όπου μίλησε για τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης για της επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την περίοδο του κορωνοϊού.

Παράλληλα αποκάλυψε πως η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, με ένα ποσό της τάξεως των 25.000 ευρώ χωρίς να υπάρξει εγγύηση.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Οσοι έχουν τουριστικές επιχειρήσεις, και όσοι έχουν επιχειρήσεις σχετικά με τον αθλητισμό (Γυμναστήρια, κλπ), θα υπάρξει έκπτωση 60% στα ενοίκια. Όσοι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέχρι τις 25 Ιουνίου για να πάρουν τα 530 ευρώ».

«Η άλλη ομάδα των μέτρων, είναι ότι από χθες ξεκίνησε η πλήρης απασχόληση των εργαζομένων. Είναι το πρόγραμμα συν-εργασία, το οποίο δίνει την δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να μειώσει τις ώρες που δουλεύει ο εργαζόμενος μέχρι και το 50%. Επίσης η κυβέρνηση θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών εισφορών. Αυτό το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 15 Οκτώβρη. Για να μην καθυστερήσουν να πάρουν τα χρήματα τους οι εργαζόμενοι». 

«Το άλλο μέτρο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, είναι να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις έως 25.000 ευρώ. Θα το υλοποιήσει η κυβέρνηση για να τονώσει την αγορά, το καλό είναι ότι δεν θα υπάρξει εγγύηση. Το θέμα είναι να εφαρμοστεί όσο πιο σύντομα γίνετε. Επειδή δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στην επιστρεπτέα προκαταβολή, μέσω του ελληνικού δημοσίου άνοιξε η πύλη των αιτήσεων.Οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι και την Δευτέρα. Επίσης όλα τα χρέη της περιόδου του κορωνοϊού θα γίνουν σε 24 δόσεις. Εγώ βέβαια πιστεύω ότι θα δώσουν και περισσότερες δόσεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.