Γεροτζιάφας: «Σκάνδαλο όσα έγιναν στην Γαλλία, θα αρχίσει να γίνεται διαλογή ασθενών»

Metrosport Team29 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Ντου στα γήπεδα» με τον Γρηγόρη Κόκκινο φιλοξενήθηκε ο καθηγητής αιματολογίας στην πανεπιστημιακή σχολή της Σορβόνης, κ.Γρηγόρης Γεροτζιάφας και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Γαλλία με τον κορωνοϊό, τις διαφορές με την Ελλάδα αλλά και το τεστ που δεν γίνεται σε όλο τον πληθυσμό.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την κατάσταση στην Γαλλία με τον κορωνοϊό: «Εχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη η κατάσταση στην Γαλλία, πολλοί άρρωστοι νοσηλεύονται, ολόκληρα νοσοκομεία έχουν γίνει νοσοκομεία κορωνοϊού. Γίνεται επέκταση σε ΜΕΘ και σε λίγες μέρες θα αρχίσει να γίνεται μέθοδος διαλογής των ασθενών. Το βασικό πρόβλημα που δεν έκανε η Γαλλία, ήταν όταν ξεκίνησε η επιδημία στην Κίνα δεν σταμάτησε τις σχέσεις με την Κίνα, ήταν τεράστιο λάθος γιατί έχασε χρόνο. Η Ελλάδα έχει λιγότερα ταξίδια με την Κίνα και αυτό βοήθησε. Υπάρχει σκάνδαλο στην Γαλλία και μηνύσεις στην νυν Δήμαρχο του Παρισιού γιατί δεν σταμάτησαν οι δραστηριότητες. Είναι εγκληματικό αυτό που γίνεται στην Ιταλία και δεν σταμάτησαν να δουλεύουν τα εργοστάσια».

Για τα τεστ το κορωνοϊού: «Δεν είναι εύκολο τεχνικά να γίνουν τα τεστ στην Ευρώπη, οι υποδομές που υπάρχουν είναι για 30 τεστ σε 4 ώρες. Είναι τυχοδιωκτισμός να θέλουν να γίνει τεστ σε όλο τον πληθυσμό».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΕΥΚΟΥ 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.