Τέταρτη δόση εμβολίου: «Ναι» για τους άνω των 60 - Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Metrosport Team05 Απριλίου 2022

Προ των πυλών είναι η απόφαση για χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να προχωρήσει σήμερα (5/4) σε σύσταση για εμβολιασμό με την 4η δόση, η οποία θα αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, που έχουν αποδειχθεί περισσότερο ευάλωτοι.

Η μείωση της προστασίας του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου, αλλά και η ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας νέας μετάλλαξης κορωνοϊού τους επόμενους μήνες, που θα είναι εκ των πραγμάτων περισσότερο απειλητική για τους ηλικιωμένους, τους θέτουν ουσιαστικά στο επίκεντρο του σχεδιασμού των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών.

Περίπου 3,1 εκατομμύρια άτομα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60 χρόνων και άνω που είχαν προτεραιοποιηθεί και στην αρχική φάση του εμβολιασμού, με υποομάδες, δηλαδή πρώτα οι 85 χρόνων και άνω, στη συνέχεια οι 80-84 χρόνων, μετά οι 75-79 χρόνων κοκ. Μόλις οι ειδικοί της Επιτροπής ανάψουν το «πράσινο φως», θα δρομολογηθεί η λειτουργία της πλατφόρμας για τον προγραμματισμό των νέων ραντεβού. Εκτιμάται ότι η πρόσβαση για τους πολίτες θα ανοίξει στην αρχή της άλλης εβδομάδας, ενώ έχει διασφαλιστεί και η επάρκεια των εμβολίων.

Το όφελος της 4ης δόσης έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των επιστημόνων της Επιτροπής από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τη συλλογή σχετικών δεδομένων, κυρίως από το Ισραήλ, όπου έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.