Τερζανίδης: Το παιχνίδι με τη Μίλαν του 1974 και η ευκαιρία του ΠΑΟΚ να προκριθεί

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2022

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τερζανίδης, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μεταξύ άλλων μίλησε για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μίλαν το 1974 και την ευκαιρία της ομάδας του Λουτσέσκου να αγωνιστεί ξανά τον Μάρτιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τη Μίλαν: «Ήταν η μεγάλη Μίλαν, δεν είναι η τωρινή ομάδα, ήταν από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη από εμάς και δεν χρειαζόταν τη διαιτησία. Η διαιτησία, τότε, μας είχε κατασφάξει μέσα στο Μιλάνο.

Εκείνη τη χρονιά παίξαμε με μεγάλες ομάδες όπως η Λέγκια, η Λιόν, αποκλείσαμε πολύ καλές ομάδες. Την αδικία εκείνη την ημέρα την αισθανθήκαμε στο πετσί μας». 

Για το VAR: «Η τεχνολογία έφτασε τόσο ψηλά και δεν αδικούνται οι ομάδες, όσο τότε. Το VAR είναι ένα αξιόπιστο μηχάνημα, το οποίο έχει το χρόνο να βλέπει από όλες τις πλευρές με σκοπό να μην αδικηθούν οι ομάδες». 

Για την ευκαιρία του ΠΑΟΚ να αγωνιστεί ξανά μετά από 48 χρόνια τον Μάρτιο στην Ευρώπη και για τον αγώνα με τη Μίντιλαντ: «Ως χώρα είμαστε πολύ χαμηλά στις βαθμολογίες της Ευρώπης. Μπορεί να έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο, αλλά η νοοτροπία των Ελλήνων από φιλάθλους, παράγοντες είναι τέτοια που δεν μπορεί μια ελληνική ομάδα να μπορέσει να διεκδικήσει πολλά περισσότερα.

Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατότητες να περάσει τη Μίντιλαντ, δεν νομίζω πως μπορεί αυτή η ομάδα να μας αποκλείσει μόνο ο κακός ΠΑΟΚ». 

Για το αν προβληματίστηκε από την πρώτη αναμέτρηση: «Έπαιξε καλή μπάλα, είναι και θέμα τακτικής, είναι θέμα προπονητή πως βλέπει το παιχνίδι, γιατί είναι συντηρητικός ο Λουτσέσκου, δεν αφήνει την ομάδα να φύγει ελεύθερη μπροστά, παίζει με σιγουριά πίσω και αν έρθει το γκολ, ήρθε.

Είναι ευχάριστο πως η Τούμπα θα έχει κόσμο, ο κόσμος βοηθάει. Να μας ευνοήσει λίγο και η μπάλα, γιατί παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες σε ένα παιχνίδι».

Για τη δυσκολία του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα ειδικά με την απουσία του Κούρτιτς: «Ως ΠΑΟΚ έχασε χρόνο μέχρι να δεθεί ο προπονητής με την καινούρια ομάδα, άσχετα αν ήταν πριν από τρία χρόνια. Ο Ολυμπιακός αυτό που κερδίζει και είναι πρώτος στο πρωτάθλημα είναι όταν στην αρχή του πρωταθλήματος όλες οι ομάδες ξεκινούν με καινούριους προπονητές, αυτό είναι υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έχει εδώ και τέσσερα χρόνια τον ίδιο προπονητή, γνωρίζει τους παίκτες, κάνει κάποια προσθήκη εκεί που λείπει ο παίκτης κα για αυτό ξεκινάει από την πρώτη αγωνιστική έτοιμος και κάνει τη διαφορά. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει δέσει, ο προπονητής γνωρίζει τις δυνατότητες του κάθε ποδοσφαιριστή, είναι έτοιμος να έχει καλή παρουσία στο γήπεδο».

Τέλος, για τον Θεοχάρη Τσιγγάρα: «Αυτό το παιδί θέλει χρόνο. Ένα νέο παιδί να είναι βασικός στον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη υπόθεση, δεν είναι τα χρόνια τα δικά μας που δεν υπήρχαν άλλοι παίκτες και αναγκαστικά παίζαμε εμείς είτε ερχόμασταν από ερασιτεχνικό σωματείο, είτε μεταγραφή από μικρότερες ομάδες». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.