«Τεράστια η εμπειρία του Κούρτιτς, θα γίνει πολύ σημαντικός για τον ΠΑΟΚ»

Πέτρος Χαριζακλής22 Ιουλίου 2021

Ο Γιασμίν Κούρτιτς είναι το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ και ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή των «ασπρόμαυρων». Ο Σλοβένος μέσος είναι βασικός στέλεχος της Εθνικής του ομάδας και το Metrosport.gr μίλησε με έναν συμπατριώτη του που τον ξέρει καλά από τη συνύπαρξή τους παλιότερα στην Εθνική Σλοβενίας. 

Ο λόγος για τον πρώην ποδοσφαιριστή της Σβαρόφσκι Βάτενς, Ζλάτκο Ντέντιτς, ο οποίος τόνισε πολλάκις πως η εμπειρία του στην Ιταλία θα κάνει τη διαφορά, σχολίασε πως ίσως έφυγε από τη Serie A για να πάρει κάποιον τίτλο ενώ μίλησε και την ηλικία του συμπατριώτη του και πως δεν παίζει ρόλο, αν ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Κούρτιτς κάνει την διαφορά.

-Καλησπέρα Ζλάτκο, τι κάνεις; Που σε βρίσκω αυτό το διάστημα; Πως αντέδρασες όταν έμαθες ότι ο Κούρτιτς πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ;

«Αυτή τη στιγμή είμαι στη Σλοβενία για διακοπές με την οικογένειά μου. Όταν άκουσα πως ο Κούρτιτς πήγε στον ΠΑΟΚ, η αντίδρασή μου ήταν θετική. Η ελληνική ομάδα πήρε έναν πολύ καλό παίκτη, με πολλή εμπειρία, τρομερή προσωπικότητα και είναι μια καλή μεταγραφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα τον απολαύσουν και θα δείξει τι αξίζει, θα βοηθήσει την ομάδα».

- Περίμενες να φύγει μετά από τόσα χρόνια στην Ιταλία;

«Για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Στο ποδόσφαιρο είναι φυσιολογικό, νομίζω πως ήθελε μια καινούρια εμπειρία».

- Δεν ήσασταν συμπαίκτες σε μια ομάδα, ωστόσο έχετε παίξει μαζί στην Εθνική Σλοβενίας. Είχατε μια καλή σχέση, διατηρείτε επαφή;

«Εχουμε πολύ καλή σχέση. Όταν έπαιζα στην Εθνική ομάδα, ήταν νεαρός και ανερχόμενος παίκτης. Φαινόταν από τότε πως έχει μεγάλη ποιότητα και πως θα κάνει μεγάλη καριέρα».

-Τι χαρακτήρας είναι;

«Είναι μια δυνατή προσωπικότητα, είναι θετικός και θέλει πάντα να κερδίζει».

-Ποια είναι η ιδανική του θέση στο γήπεδο; Ποιά του ταιριάζει καλύτερα;

«Η ιδανική θέση για αυτόν είναι ως κεντρικός μέσος, ως 8άρι. Του αρέσει να έχει την μπάλα, έχει πολύ καλό σουτ».

-Ποια είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά του και ποιο είναι το μειονέκτημά του;

«Η θέλησή του να κερδίζει όλα τα παιχνίδια και ο χαρακτήρας του είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Δεν θέλω να μιλήσω για μειονεκτήματα».

-Στην Εθνική ομάδα της Σλοβενίας είναι πολύ σημαντικός και αυτό φαίνεται από τις 68 συμμετοχές του. Πιστεύεις ότι αυτές οι παραστάσεις που έχει από την Ιταλία και την Εθνική, θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί πιο εύκολα στην Ελλάδα;

«Είναι πολύ σημαντικός για την Εθνική Σλοβενίας και η εμπειρία του στην Ιταλία έχει βοηθήσει πολύ. Η εμπειρία του στην Εθνική αλλά και στους ιταλικούς συλλόγους θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί εύκολα στην Ελλάδα».

-Σημαίνει κάτι ότι έπαιξε 10-11 χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα;

«Εχω παίξει και εγώ 8 χρόνια στην Ιταλία. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα, μαθαίνεις πολλή τακτική. Δεν ξέρω αν λέει κάτι πως έπαιζε 10-11 χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα, του άρεσε πάρα πολύ εκεί αλλά το σίγουρο είναι πως θα τον βοηθήσει στην προσαρμογή».

-Για να αφήσει το ιταλικό πρωτάθλημα και να έρθει στην Ελλάδα, σε χαμηλότερο πρωτάθλημα, τι πιστεύεις ότι έψαχνε και βρήκε στον ΠΑΟΚ;

«Δύσκολη ερώτηση. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ πάθος και ο κόσμος βοηθάει σε αυτό. Δεν έχω παίξει ποτέ εκεί αλλά έχω δει παιχνίδια στην τηλεόραση. Μπορεί να ήθελε κάποιον τίτλο στην καριέρα του».


-Μπορεί να αντιμετωπίσει την πίεση ενός συλλόγου όπως ο ΠΑΟΚ;

«Απολύτως! Εχει εμπειρία για να τα καταφέρει. Όταν ένας παίκτης αλλάζει ομάδα, τότε χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα χώρα, πόλη και ομάδα. Και ο Κούρτιτς χρειάζεται λίγο χρόνο, όταν μπει μέσα στο γήπεδο θα δείξει την ποιότητά του και θα είναι πολύ σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ σίγουρος πως ήταν μια πολύ καλή μεταγραφή για την ελληνική ομάδα».

-Έχει αλλάξει από τότε που παίξατε μαζί στην Εθνική Ομάδα της Σλοβενίας;

«Ολοι οι παίκτες αλλάζουν ανά τα χρόνια, δεν έχουν τόσο συχνή επαφή για να ξέρω πόσο έχει αλλάξει».

-Έχει σημασία το γεγονός ότι είναι 32 ετών; Επειδή εδώ στην Ελλάδα, οι άνθρωποι βλέπουν περίεργες κινήσεις παικτών σε τέτοια ηλικία.

«Ναι όντως είναι 32 και αυτό σημαίνει πως έχει τεράστια εμπειρία. Για μένα η ηλικία δεν έχει σημασία, σημασία έχει η ποιότητά του. Ο Κούρτιτς είναι επαγγελματίας και ποιοτικός παίκτης».

-Θυμάσαι μια ξεχωριστή ιστορία μαζί του;

«Όταν ήταν νεαρός ήταν πάντα χαμογελαστός, πολλές φορές έκανε μικρές πλάκες στους συμπαίκτες του. Είμαι χαρούμενος για εκείνον και το βήμα που έκανε στην καριέρα του. Και επαναλαμβάνω, για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή μεταγραφή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.