Τεό Θυμιάδης: Ο φύλακας άγγελος των παικτών του ΠΑΟΚ εξομολογείται: «Ποτέ δε θα ξεχάσω!»

Metrosport Team12 Μαρτίου 2021

Κατάθεση ψυχής έκανε ο Ματθαίος Θυμιάδης ή αλλιώς «Τεό» στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μιλώντας για τις εμπειρίες που έζησε στον ΠΑΟΚ, τους ανθρώπους που γνώρισε, την καθημερινή πλευρά των παικτών μακριά από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και τους λόγους της αποχώρησης του. Ηταν επί 13 χρόνια ο άνθρωπος που εξυπηρετούσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και πριν από λίγο καιρό αποτέλεσε παρελθόν από τους ασπρόμαυρους και μάλιστα, όπως είπε, με ένα τηλεφώνημα!

Αναλυτικά όσα είπε σε μια κατάθεση ψυχής:

Για τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ: «Είμαι περήφανος που υπηρέτησα το σύλλογο που αγάπησα. Ήμουν δίπλα στους παίκτες και στις οικογένειες τους. Μεγάλωναν μαζί μου τα παιδιά τους. Όποια προβλήματα εξωαγωνιστικά και αν είχε κάποιος προσπαθούσε να τα λύνω και τα έλυνα. Όταν είσαι σωστός στη δουλειά σου και πάνω από όλα άνθρωπος είναι αλληλένδετο. Δίνεις και παίρνεις αγάπη. Αποδείχθηκε ότι τα κατάφερα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η υποστήριξη είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται. Είμαι χαρούμενος για το πέρασμα μου από τον ΠΑΟΚ.».

Για τη συνομιλία που είχε πρόσφατα με Λουτσέσκου: «Με τον Λουτσέσκου έχουμε πολύ καλή σχέση. Μιλήσαμε λίγο. Δεν ήταν μόνο αυτός αλλά και οι παίκτες που βρίσκονται ή βρισκόταν στην ομάδα όπως ο Πρίγιοβιτς, ο Λούκας, ο Γκάρι Ροντρίγκες. Με πήραν όλοι.». 

Για το αν ήταν έκπληξη η αποχώρηση του: «Ηταν έκπληξη και για μένα. Το ποδόσφαιρο όμως έτσι είναι. Σίγουρα υπάρχουν κριτήρια αξιολόγησης. Η ζωή όμως συνεχίζεται».

Για το γάμο του Σέρτζιο Ολιβέιρα: «Ήμουν  προσκεκλημένος στο γάμο του. Πήγα στην Πορτογαλία και με έβαλε να κάτσω στο ίδιο τραπέζι με Ζοσέ Σα και Ούγκο Σόουζα. Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη (γέλασε). Μετά σηκώθηκε ο Κονσεϊσάο και με πήρε από το τραπέζι».

Για τη χρονιά του νταμπλ: «Δεν είναι επιτυχία ενός αλλά του συνόλου. Οι ομάδες χτίζονται και έχουν κρίκους ενωμένους ώστε να φτιαχτεί μια αλυσίδα. Δεν είναι μόνο ο Λουτσέσκου αλλά και η ομάδα του. Ήμασταν μια οικογένεια και ο κλοιός ήταν πολύ σφιχτός. Ήταν κάτι μαγικό. Υπήρχαν και δυσκολίες αλλά η διαφορά ήταν στη διαχείριση τους».


Για το λόγο που δεν είναι τώρα οικογένεια ο ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω για αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που θα δώσουν απαντήσεις. Θα ξαναγίνει οικογένεια. Το κακό είναι τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Αν δεν έρθουν υπάρχει πρόβλημα».

Για τον ποιον προπονητή ξεχωρίζει: «Όλοι έχουν αφήσει το στίγμα και τα διαπιστευτήρια τους. Εγώ έβλεπα ανθρώπους και χαρακτήρες. Ο Λουτσέσκου ήταν πολύ δοτικός και τόσο απλός. Ένας καθημερινός άνθρωπος, της διπλανής πόρτας. Η ψυχολογία τον ξεχώριζε. Ο άνθρωπος σε έβλεπε στα μάτια και ήξερε τι σκέφτεσαι. Ο Φερέιρα ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Έχω να λέω τα καλύτερα για τον Αμπέλ ως άνθρωπο. Ήταν δουλευταράς. Πολύ δουλειά. Στηρίξτε τον Πάμπλο Γκαρσία. Είναι ένας άνθρωπος από την πρώτη μέρα που πάτησε στο αεροδρόμιο και αυτό που βλέπετε εσείς μαζί του, εγώ το είδα από την πρώτη μέρα. Είναι ένας ήρεμος άνθρωπος και σωστός οικογενειάρχης και πιστεύω ότι αν του δώσουν χρόνο και εργαλεία θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Είναι μια ήρεμη δύναμη». 

Για τους τεχνικούς διευθυντές: «Η πορεία του Άρνεσεν εχει δείξει ότι είναι κορυφή. Ο Μίχελ και ο Μπράνγκο κύριοι με το Κ κεφαλαίο. Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον Ρέμπε, δεν τον έζησα πολύ». 

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Όλους τους παίκτες τους έβλεπα σαν φίλους μου. Δεν είχα αδυναμία και κανέναν δεν είχα κολλητό. Όλοι ήταν για μένα κολλητοί μου. Για γέλια είναι πάρα πολλές ιστορίες. Για παράδειγμα όαν ήρθε ο Μπερμπάτοφ και πήγα για να τον πάω στην προπόνηση και μου λέει εγώ είμαι ο Μπερμπάτοφ θα το βρω. Δεν χάνομαι. Φεύγω και εγώ. Πάω στην προπόνηση και πουθενά ο Μπερμπάτοφ και μου στέλνει μια φωτογραφία με μια πινακίδα που έλεγε Γιαννιτσά 2. Είχε χάσει το δρόμο του. Ακόμη, ο Λούκας μπήκε σε λάθος αυτοκίνητο μετά από μια μέρα που είχαμε βγει σε κάτι υπηρεσίες».

Για την πιο συγκινητική στιγμή: «Οι εικόνες είναι απίστευτες. Όταν σου εμπιστεύονται τις οικογένειες τους είναι μεγάλη ευθύνη. Για παράδειγμα ο Μαουρίσιο όταν γέννησε η γυναίκα του, ήμασταν εμείς οι τρεις στο μαιευτήριο και ένιωθα λες και γεννούσα το δικό μου παιδί. Έχω περάσει ένα ολόκληρο βράδυ με τη σύζυγο και το παιδί του Λέοβατς. Ο παίκτης ήταν σε αποστολή, με ειδοποίησε, έτρεξα και ήμουν κοντά στην οικογένεια του Επίσης, όταν κατακτάς πρωτάθλημα αήττητο είναι συγκλονιστική στιγμή. Αν είσαι και ΠΑΟΚ ζεις το όνειρο σου. Περιμένω πως και πως να ανοίξουν τα γήπεδα και να πάω να πάρω διαρκείας».



Για το αν έχει λύσει διαφωνίες μεταξύ των παικτών: «Έχουν τύχει τέτοιες περιπτώσεις. Ήταν υποχρέωση μου. Όταν υπηρετείς τον ΠΑΟΚ πρέπει να είσαι εκεί κάθε λεπτό, 365 ημέρε εκεί. Ο ΠΑΟΚ είναι όαση σε όλο αυτό που ζούμε τώρα. Όλα είναι σχετικά. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι».

Για τον Καγκάβα: «Σίγουρα όταν δουλεύεις σε ένα επίπεδο Α είναι διαφορετικό το σκεπτικό σου. Είναι επαγγελματίας 100% και ένας πολύ απλός άνθρωπος. Κανονικός άνθρωπος είναι. Έξω από τις γραμμές είναι απλοί άνθρωποι. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπερμπάτοφ».

Για το τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει στις επιτυχίες ο ΠΑΟΚ: «Η ομάδα έχει τους ανθρώπους για να διαχειριστούν τις καταστάσεις και γνωρίζουν καλά πως να διορθώσουν τυχόν λάθη. Μην ξεχνάτε ότι γίνονται λάθη όταν δουλεύεις. Θα τα καταφέρουν οι άνθρωποι να τα φέρουν εις πέρας. Δεν μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο σε αυτούς τους ανθρώπους».

Για το λόγο αποχώρησης του: «Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν μου εξήγησε κάποιος το λόγο. Όλα κυλούσαν ομαλά και δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που μου έλεγε ότι τελειώνει η συνεργασία μας. Δεν ρώτησα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος όπως έγινε».

Για το τι θα του λείψει: «Οι σχέσεις μου με τους παίκτες κατ΄ιδίαν».

Για το τι θα έλεγε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Να αγκαλιάσουν την ομάδα και να αγαπήσουν όλους αυτούς που φοράνε τη φανέλα»

Τέλος, σημείωσε: «Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Ο Τέο είναι μια κουκίδα μπροστά στα τέσσερα ιερά γράμματα. Η ουσία είναι το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ πως θα συνεχίσει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.