Κοζάνη: Τέλος στο χαράτσι του 80% στους λογαριασμούς της ύδρευσης

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2021

Σε μία ενέργεια που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση ετοιμάζεται να προχωρήσει εντός των επόμενων ημέρων η ΔΕΥΑ Κοζάνης, με την απόφαση να φαίνεται πως είναι ήδη ειλημμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» η διοίκηση της επιχείρησης αναμένεται να καταθέσει πρόταση για την κατάργηση της περιβόητης προσαύξησης του 80% επί της αξίας του νερού στους λογαριασμούς της, απαλλάσσοντας τους καταναλωτές από μία σημαντική επιβάρυνση.

Το περιβόητο 80%, το οποίο έχει γίνει ουκ ολίγες φορές θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία και φυσικά αποτέλεσε μεγάλο ζήτημα στην προεκλογική περίοδο, δείχνει να φτάνει στο τέλος του με την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ να αναπροσαρμόζεται συνολικά στους λογαριασμούς της ύδρευσης και φυσικά σε αυτούς της Τηλεθέρμανσης, όπως εδώ και πολύ διάστημα σας έχει ενημερώσει ο «Π».

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για μια συνολική μείωση περίπου στο 15% στους λογαριασμούς ύδρευσης, ενώ πιθανότατα έχει κλειδώσει η αύξηση σε αυτούς της Τηλεθέρμανσης κοντά στις τάξεις του 10%.

Οι συγκεκριμένες αναπροσαρμογές θα επιφέρουν νέα οικονομικά δεδομένα για τη ΔΕΥΑΚ, με την επιχείρηση όμως να έχει βάλει ήδη μπροστά την ενεργοποίηση του πλάνου της για την παραγωγή δική της ενέργειας μέσα από το πρώτο φωτοβολταϊκό το οποίο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2022.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής να έρθει στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ, ενώ στη συνέχεια η συζήτηση θα μεταφερθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης και το Δημοτικό Συμβούλιο

Πηγή: e-ptolemeos
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.