Τελικός υπό όρους και με τον οικοδεσπότη να τον βλέπει από την τηλεόραση στο σπίτι του

Δημήτρης Κανελλάκης14 Μαΐου 2023

Μάλιστα... Τελικός κυπέλλου Ελλάδας, με την καθεμία από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν να δικαιούται 20 προσκλήσεις και 50 προσκλήσεις η ΕΠΟ και οι χορηγοί.

Α, ενδέχεται να δούμε στο γήπεδο έναν αριθμό μαθητών, ηλικίας μικρότερης των 13 ετών. Όπως, επίσης, ο τελικός θα διεξαχθεί... απόντος από το γήπεδο του οικοδεσπότη, του δημάρχου Βόλου, δηλαδή, του κ. Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος,https://www.metrosport.gr/mpeos-xechaste-to-kinito-moy-gia-proskliseis-oyte-ego-tha-pao-ston-teliko-771333, θα δει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ από την τηλεόραση, στο σπίτι του.

Υπό αυτούς τους -αδιαπραγμάτευτους- όρους δέχθηκαν ο δήμος Βόλου και ο φορέας που διαχειρίζεται το Πανθεσσαλικό να ανάψουν το πράσινο φως ώστε να λήξει το σίριαλ με την έδρα διεξαγωγής του τελικού.

Παρά τις αντιρρήσεις από την πλευρά των δύο φιναλίστ, οι οποίοι μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν -και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι και τη μέρα του τελικού - να πείσουν τον Μπέο να δεχτεί την παρουσία ενός μικρού αριθμού θεατών.

Νομίζω ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι η ΕΠΟ σύρθηκε σε αυτή την συμφωνία προκειμένου να σταματήσει ο διασυρμός και να μπει ένα τέλος σε αυτό τον τραγέλαφο, σε αυτή την εξευτελιστική κατάσταση που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Παρόλα αυτά, ακόμη και μετά την χθεσινή συμφωνία, με τους όρους που προαναφέρθηκαν, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ΕΠΟ αφήνει ένα ανοιχτό παράθυρο, δεν εμφανίζει αμετάκλητη την απόφαση για την διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό, αλλά κρατάει στο κάδρο την εναλλακτική της Αλβανίας και συγκεκριμένα του Ελμπασάν, μήπως και στραβώσει κάτι με το Βόλο. Ακόμη και τώρα...

Είναι φοβερό. Πραγματικά.

Όλο αυτό το πράγμα με τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανέδειξε το εύρος και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, η φύση των οποίων είναι τέτοια που να μην μαζεύονται, να μην αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, καμία ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα το επόμενο διάστημα.

Το έχω γράψει κι άλλη φορά: όσο καλοπροαίρετος και να είναι κάποιος, δεν μπορεί να βρει δικαιολογίες για κανέναν από τους εμπλεκόμενους σε αυτό το... ναυάγιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όλο αυτό που ζούμε εδώ και πολύ καιρό με αφορμή την έδρα διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.