Κυλώνης: «Τελικός», μόνο στα χαρτιά

Θανάσης Κυλώνης08 Σεπτεμβρίου 2021

Η εβδομάδα προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου για τον Σεπτέμβρη, ολοκληρώνεται απόψε στην Ευρώπη και ξημερώματα Παρασκευής στη Νότια Αμερική, όπου η διακοπή του Βραζιλία-Αργεντινή έχει βάλει σε μεγάλο μπελά την FIFA.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ του Κατάρ τον χειμώνα του 2022 θα γίνουν γνωστές μετά και την τελευταία αγωνιστική του Νοέμβρη, ωστόσο σε αρκετούς ομίλους τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει.

Για παράδειγμα, στον δικό μας όμιλο, η Εθνική μας ομάδα μετά και το γκολ-μαχαιριά που δέχθηκε στις καθυστερήσεις στο Κόσοβο, έχει πλέον μαθηματικές και μόνο ελπίδες για την πρόκριση, ακόμα και μέσω της 2ης θέσης. Και για να είμαστε ρεαλιστές, με τη μετριότατη εικόνα της ομάδας του Φαν Σχιπ, δεν αξίζουμε να παίξουμε στο Μουντιάλ. Απόψε υποδεχόμαστε στο αχανές και «κρύο» ΟΑΚΑ (άλλη μια… φαεινή ιδέα της ΕΠΟ) την Σουηδία, η οποία μπορεί να μην έχει πλέον έναν σούπερ σταρ επιπέδου Ζλάταν στις τάξεις της, έχει όμως πολλούς παικταράδες, που λίγες μέρες υποχρέωσαν την Ισπανία στην πρώτη της ήττα σε προκριματική φάση Μουντιάλ ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Μακάρι να κερδίσουμε, αλλά με τις ευχές μόνο δουλειά δεν γίνεται. Παράγουμε ευκαιρίες με το σταγονόμετρο, μάς λείπουν δημιουργικοί παίκτες όπως οι Φορτούνης, Πέλκας, Μασούρας, ούτε ο Τζόλης είναι έτοιμος για 90’, συνθήκες έδρας δεν θα υπάρχουν ουσιαστικά, ενώ ο Φαν Σχιπ είναι δεδομένο πλέον πως θα αποχωρήσει. Βάζοντάς τα όλα στο… μίξερ κι αφήνοντας στην άκρη τους πατριωτισμούς που δεν έχουν καμία θέση στο στοίχημα, το 2.45 στο διπλό αποτελεί επιλογή. Οποιος θέλει να πάει πιο συντηρητικά, επιλέγει το Χ2 με g/g. Εφτά σερί μετράμε εμείς, 4 σερί οι Σουηδοί που ξεκούρασαν αρκετούς βασικούς στο φιλικό 2-1 επί του Ουζμπεκιστάν.

Καλοπληρωμένο και το g/g στο Πολωνία-Αγγλία. Μεγάλο παιχνίδι στη Βαρσοβία, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι ο Λεβαντόφσκι με τον Κέιν, δυο από τους πλέον… σεσημασμένους serial killers των ευρωπαϊκών γηπέδων. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχοντας κάνει το 5/5 βολεύεται και με το Χ, στην Πολωνία έχει να χάσει πολλά χρόνια, με αρκετές ισοπαλίες πάντως. Οι Πολωνοί θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν στην 1η θέση του ομίλου που δίνει απευθείας πρόκριση, πέραν του «Λέβα» παίρνουν γκολ και από τους Μπούκσα, Σβιντέρφσκι, τα g/g είναι σήμα κατατεθέν τους, μετρώντας 9/10 ματς που έπαιξαν εντός του 2021.

Πιθανό και το 2 & Οver των Γερμανών στην Ισλανδία, όποιος θέλει μπορεί να πάει και στο Over 3,5 για μεγαλύτερη απόδοση. Ερχονται από χορταστική εμφάνιση στο 6-0 επί της Αρμενίας, με την έλευση του Χάνζι Φλικ στη θέση του Λεβ να φέρνει νέο αέρα στην ομάδα. Οι Ισλανδοί έχουν απουσίες και γενικώς βρίσκονται σε πτωτική πορεία μετά το EURO 2016, με την άμυνά τους να δέχεται σταθερά 2+ γκολ σε κάθε παιχνίδι μέσα στο 2021. Στο αντίστοιχο ματς της Γερμανίας, είχαν χάσει 3-0.

ΤΡΙΑΔΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ 2

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ G/G

ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2 & Over

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.