Τελικοί Stoiximan Basket League: Πράξη πρώτη της μάχης των αιωνίων

Metrosport Team11 Ιουνίου 2022

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν και πάλι, έπειτα από τέσσερα χρόνια, στο πλαίσιο των τελικών της Stoiximan Basket League. Η σειρά κάνει πρεμιέρα σήμερα (11/6) στις 21:00 στο ΣΕΦ και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Αυτή είναι η 19η φορά, από την καθιέρωση της Stoiximan Basket League, που θα κοντραριστούν σε τελικό με φόντο το στέμμα του πρωταθλητή Ελλάδος με το «τριφύλλι» να έχει επικρατήσει 12 από αυτές έναντι 6 των ερυθρολεύκων.

Οι δύο ομάδες θα παραταχθούν πλήρεις στον σημερινό αγώνα, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, με τον Βασίλη Καββαδά που αποτελούσε το τελευταίο ερωτηματικό, να είναι στην διάθεση του Βόβορα, έχοντας ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπωρούσε.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από μια από τις εμφατικότερες προκρίσεις  των τελευταίων ετών μετά τoυς 116,102 και 106 πόντους στο 3-0 επί του Προμηθέα στον ημιτελικό, ενώ οι Πράσινοι χρειάστηκαν το 5ο παιχνίδι για να προκριθούν  κόντρα στην Λάρισα, χάνοντας πολύτιμες μέρες ξεκούρασης σε σχέση με τους αντιπάλους τους.

Τέσσερις νίκες μετράει ο Ολυμπιακός στα πέντε φετινά ντέρμπι αιωνίων, με την μία να είναι στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, και σε σε συνδυασμό με την παρουσία στο final 4 της Euroleague, η σεζόν ως τώρα μοιάζει σαν μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών για τους «ερυθρόλευκους» που θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη με ένα ενδεχόμενο νταμπλ.

Αντίθετα, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τίτλο Κύπελλο ή Πρωτάθλημα μετά απο 20 ολόκληρα χρόνια -πήραν πάντως στην αρχή της σεζόν το Super Cup- ενώ προέρχονται και από μία απογοητευτική σεζόν στην Euroleague, γεγονός που τους δίνει εξτρά κίνητρο να τα δώσουν όλα για να «ρεφάρουν» και να σώσουν την χρονιά. Δεν είναι βέβαια το φαβορί κάτι που επιβεβαιώθηκε από την εικόνα τους στην ημιτελική σειρά με τη Λάρισα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.