Τελευταίο φιλικό για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία: Η Βέστερλο μετρά σημαντικές απώλειες

Γιώργος Μάντζιος16 Ιουλίου 2023

Η Βέστερλο είναι η δεύτερη ομάδα από το Βέλγιο μετά την Γκενκ που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ. Τέτοιον καιρό πέρυσι (για την ακρίβεια ένα-δύο μήνες πιο πριν) εξασφάλιζε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Επέστρεψε σε αυτήν μετά από 6 χρόνια και η σεζόν μόνο πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί. Όχι μόνο κατάφερε να σωθεί, αλλά τερμάτισε και στην 8η θέση, παίρνοντας μέρος και στα πλέι οφ της Ευρώπης, από τα οποία πάντως δεν κατάφερε να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Έχει κατακτήσει ένα κύπελλο Βελγίου, αυτό του 2001 (1-0 την Λόμελ στον τελικό), ενώ μετράει κι έναν χαμένο τελικό το 2011 (ήττα με 2-0 από την Σταντάρ Λιέγης). Το νέο πρωτάθλημα στο Βέλγιο ξεκινάει στις 28 Ιουλίου και η ίδια κάνει πρεμιέρα εκτός έδρας απέναντι στην Έουπεν.

Προπονητής της ομάδας o Γιόνας Ντε Ρεκ από το καλοκαίρι του 2021 με συμβόλαιο μέχρι και το 2025 και αγαπημένο του σύστημα το 4-4-2. Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είναι σχεδόν 19 εκατομμύρια ευρώ (30 λιγότερα από την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ), ενώ οι παίκτες με την μεγαλύτερη αξία είναι ο Τούρκος αμυντικός Ταγκίρ, ο Δανός μέσος Μάντσεν και ο Βέλγος φορ Βάεσεν. 

Πλήγμα η πώληση του περσινού πρώτου σκόρερ Νενέ στην Σάλτσμπουργκ, ενώ έχασε επίσης τον πολύπειρο μεσοεπιθετικό Τσαντλί που πήγε στην Μπασακσεχίρ, τον πλάγιο μπακ Ρέινολντς που πήγε στη Ρόμα και τον επίσης μπακ Ντε Κάιπερ που πήγε στην Κλαμπ Μπριζ. 

Αντίθετα απέκτησε τον αριστερό μπακ Τζόρνταν Μος από την Μέλμπουρν Βίκτορι, τον μέσο Πολέτ από την Βιρτόν, τον μπακ Σεϊντού από την Μπέερσοτ και τον Ιβοριανό γκολτζή Γκουρέ από την Ουίπεστ. Έχει δώσει τρία φιλικά μέχρι τώρα, κερδίζοντας 2-0 στο πιο πρόσφατο την Χέρενφεν, χάνοντας 3-1 από την Τσβόλε πιο πριν και φέρνοντας ισοπαλία με σκορ 2-2 απέναντι στη Σιντ Τρούιντεν, στις αρχές του Ιουλίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.