Τελειώνει η κανονική περίοδος άλλου ενός εντελώς αδιάφορου πρωταθλήματος

Δημήτρης Κανελλάκης05 Μαρτίου 2022

Τελειώνει αύριο, ως προς την κανονική διάρκειά του, ένα πρωτάθλημα απ' το οποίο δεν ξέρω, πραγματικά, τι θα έχουμε να θυμόμαστε. Ειλικρινά, σκέφτομαι αυτές τις μέρες τι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε από την regular season του πρωταθλήματος της Super League και δεν βρίσκω κάτι που να αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς, που να αξίζει να το ξεχωρίσεις, να το αναδείξεις και να το παρουσιάσεις ως αληθινά σημαντικό.

Και μόνο το γεγονός ότι ο πρωταθλητής βγαίνει με τόσο μεγάλη ευκολία, με τόσο μεγάλη διαφορά από τις ομάδες που τον ακολουθούν, είναι η απόδειξη ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα από το οποίο λείπει ο ανταγωνισμός στο κυρίως πεδίο του ενδιαφέροντος, στη μάχη, δηλαδή, για την κατάκτηση του τίτλου.

Η εικόνα των ομάδων από τη δεύτερη θέση και κάτω είναι απογοητευτική. Ο ΠΑΟΚ, στην χειρότερη σεζόν του τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν κατάφερε να προβάλλει αντίσταση στον Ολυμπιακό, αλλά βρίσκεται 15 βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους» και χωρίς να έχει καταφέρει, τουλάχιστον, να βγάλει μια εικόνα άνεσης και αισθητής υπεροχής απέναντι στις ομάδες που τον ακολουθούν.

Διότι τι έχουμε πιο κάτω από τον ΠΑΟΚ; Εχουμε μια παραπαίουσα, στην κυριολεξία, ΑΕΚ από την οποία προηγείται με μια διαφορά μόλις επτά βαθμών και έναν Άρη, που ακόμη και με αυτή την... θλιβερή φέτος ΑΕΚ... κατάφερε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να βρίσκεται έναν πόντο πίσω της.

Μόνο αυτά τα στοιχεία, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι αρκετά για να δώσουν στον καθένα να καταλάβει τι σόι πρωτάθλημα έχουμε και ποια ήταν η εικόνα των ομάδων από τη δεύτερη θέση και κάτω.

Μια εικόνα η οποία όχι μόνο στέρησε για μια ακόμη σεζόν τη χαρά του ανταγωνισμού και της αληθινής μάχης, αυτής που συναρπάζει τον κόσμο και του δίνει την ικανοποίηση γι' αυτό που παρακολουθεί, αλλά έδωσε κι άλλα επιχειρήματα σε όσους απομακρύνονται από το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους.

Δεν ξέρω πόσο μπορεί να αλλάξει αυτό το σκηνικό στα πλέι οφ. Αν μπορούν να μεταμορφωθούν κάποιες ομάδες και να ανατραπούν τα δεδομένα της κανονικής περιόδου.

Από τον Άρη, για παράδειγμα, θα περίμενα να τερματίσει ψηλότερα από αυτή την τραγική ΑΕΚ, διότι, αν δεν το καταφέρει ούτε αυτό δεν ξέρω τι θετικό θα έχει να παρουσιάσει στον απολογισμό του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.