Τάσιος: «Οι χερσαίες υποδομές είναι 50 χρόνια πίσω - Η αναμονή στον Προμαχώνα ξεπερνάει τις τρεις ώρες»

Metrosport Team26 Ιουνίου 2021

Ο πρόεδρος της ελληνικής Ένωσης ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βαλκάνιοι τουρίστες για να εισέλθουν στη χώρα μας λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. «Έχουμε σημαντικές δυσκολίες στην διαχείριση των χερσαίων συνόρων μας. Το έχουμε επισημάνει στην Κυβέρνηση. Έρχονται από τον Προμαχώνα δέκα διαφορετικές εθνικότητες άρα αντιλαμβάνεστε την πίεση που υπάρχει. 

Φυσικά, παράλληλα, πρέπει να προφυλαχθούμε και σύμφωνα με τους κανόνες πρέπει όλοι να κάνουν τεστ. Γίνονται, αλλά επειδή γίνονται από λίγα συνεργεία, η αναμονή ξεπερνάει τις τρεις ώρες» είπε αρχικά και συνέχισε: «Έχουμε ζεστούς πελάτες, όμως, δεν έχουμε την δυνατότητα να τους δώσουμε παροχές υπηρεσίας. 

Έχουμε, πάντως, κίνηση, έχει ξεκινήσει σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Ουρές, για να καταλάβετε, είχαμε και στο 2019. Οι χερσαίες υποδομές μας είναι 50 χρόνια πίσω. Δεν έχουμε κάνει τίποτα αυτό το διάστημα. Τώρα που υπάρχει η ζήτηση και έχουμε και τον υγειονομικό έλεγχο αντιλαμβάνεστε τι γίνεται. Όσον αφορά τα αεροδρόμια οι αφίξεις είναι λίγες, όταν έχουμε πολλές τότε θα έχουμε και εκεί ουρές. Πρέπει να γίνει προσπάθεια να ανοίξουν τα σύνορα όλο το 24ωρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.