Ταράσης: «Ώριμος, με μέταλλο και δουλευταράς ο Μιχάι»

Metrosport Team15 Ιουλίου 2020

Ο Γιώργος Ταράσης εξήρε το ταλέντο και τις δυνατότητες του Ενέα Μιχάι στο Metropolis 95,5 FM.

Ο πρώτος προπονητής του Ενέα Μιχάι στον Παναιτωλικό, Γιώργος Ταράσης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τον στόπερ του ΠΑΟΚ, γυρίζοντας αρχικά πίσω τον χρόνο στο 2014: «Το καλοκαίρι του 2014 τον φιλοξενήσαμε από τον Διαγόρα Ρόδου και αποφασίσαμε από κοινού να μείνει στον Παναιτωλικό. Είχε κι άλλες προτάσεις τότε. Δουλέψαμε εξ αρχής εκεί. Μας είχε πει τότε πως τον κέρδισε η προσέγγιση και το κλίμα στην ομάδα».

Για το αν έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μιχάι στον ΠΑΟΚ:

«Για κάθε επαρχιακή ομάδα θα πρέπει να είναι στόχος να αναδεικνύει και να πουλάει παίκτες για να έχει έσοδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Για τον Μιχάι είναι μια πρόκληση. Όταν ένας παίκτης έχει προσόντα και μέταλλο πρέπει να μπαίνει στη διαδικασία αυτή γιατί τον βελτιώνει. Όταν πήρε την απόφαση να έρθει στον ΠΑΟΚ, πήγαινε στον νταμπλούχο Ελλάδας και έμπαινε σε συναγωνισμό με παίκτες όπως οι Κρέσπο, Βαρέλα και Ινγκασον. Μπήκε στα βαθιά και διεκδικεί. Όποτε πήρε ευκαιρία έδειξε καλά στοιχεία και πρέπει να του αναγνωριστεί. Αυτό είναι προϊόν δουλειάς».

Για το δυνατότερο χαρακτηριστικό του:

«Βάζει στόχους, είναι πολύ ώριμος, έχει μέταλλο και δουλεύει για να πετύχει. Είναι πολύ σημαντικά αυτά για έναν παίκτη συν το ταλέντο του. Μόνο το ταλέντο όμως δεν φτάνει, είναι το 3%. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά. Είναι ώριμος παίκτης και καταλαβαίνει ότι πρέπει να δουλέψει πολύ. Το θέμα είναι πώς μπορεί να υποστηρίξει κάποιος την καριέρα του και ο Ενέα το κάνει».

Για το αν διατηρούν επαφή μεταξύ τους:

«Όλα τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και υποστήριξη. Δεν είναι όλες οι μέρες καλές στο ποδόσφαιρο. Τα παιδιά θέλουν μια καθοδήγηση και στα ωραία και στα δύσκολα. Μιλήσαμε μετά το παιχνίδι, του έδωσα συγχαρητήρια όχι για το γκολ μόνο, αλλά για όλη την παρουσία του. Δεν είναι εύκολο να είσαι αρκετό διάστημα έξω και να μπαίνεις στο ημίχρονο σε κομβικής σημασίας ματς. Ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό και ψυχολογικά. Είναι παιδί που προσγειώνεται και δεν πετάει στα σύννεφα».

Για την αγωνιστική αδυναμία που πρέπει να διορθώσει: 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των παικτών είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ θέλει και πρέπει να τα πάρει όλα. Και η τελευταία λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Όποιος το συνειδητοποιήσει αυτό καταλαβαίνει πως πρέπει να ανταποκριθεί. Όλα αυτά τα παιδιά θα πρέπει να καταλάβουν τις υποχρεώσεις τους και πώς να ανταποκριθούν σ’ αυτές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.