Ταπείνωσε τον Ολυμπιακό, σχεδόν εξασφάλισε τα προκριματικά του CH.L.

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Ιουλίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Ενας ΠΑΟΚ… βγαλμένος από την περσινή αγωνιστική περίοδο, ταπείνωσε τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη, πήρε τρεις χρυσούς βαθμούς στο κυνήγι για τη δεύτερη θέση, αφαίρεσε από τον Ολυμπιακό το αήττητο και τώρα, ακόμη κι αν χάσει την Τετάρτη από την ΑΕΚ, εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη επί του Αρη στο φινάλε των πλέι οφ.

Ο Μάτος έμεινε πάλι εκτός ενδεκάδας, η διάταξη ήταν πάλι 3-5-2, δηλαδή με τρεις μόνο αμυντικούς και στο τερέν παρατάχθηκε πάλι η ίδια ακριβώς ομάδα που δεν είχε δημιουργήσει ούτε μια αξιόλογη ευκαιρία στο ματς με τον Παναθηναικό. Κι όμως. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο έπαιξε μονότερμα με κατοχή 64%-36%, με τέσσερις τελικές και τέσσερα κερδισμένα κόρνερ, απέναντι στον Ολυμπιακό που παρουσίασε ένα τεράστιο μηδενικό. Η κλασική ευκαιρία παρουσιάστηκε, αλλά την έχασε ο Μπίσεσβαρ με το άστοχο κοντινό πλασέ, γεγονός ήταν πάντως ότι ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο χόρτο, δεν κινδύνευε και έδειχνε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει από τον αντίπαλό του. 

Ο Ολυμπιακός “απάντησε” με κοντινή δυνατή κεφαλιά του Σεμέντο, που “έγλειψε” το δοκάρι και άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι μετά το 30’, ανακόπτοντας την απόλυτη κυριαρχία που είχε ο ΠΑΟΚ στον χώρο του κέντρου. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να συμβεί κάτι άλλο αξιόλογο και αυτό που περίμενε να δει κανείς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αν θα βρει ο ΠΑΟΚ τρόπο να σκοράρει πρώτος, για να ελπίζει βάσιμα τουλάχιστον στην ισοπαλία, αν όχι στη νίκη. Επρεπε επίσης να δούμε αν ήταν αληθινή η αίσθηση που μας έδωσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, ότι, σιγά-σιγά “ξέμεναν” από ενθουσιασμό, εμπνεύσεις, ίσως και δυνάμεις.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε εξίσου καλά, έχασε ακόμη μία κλασική ευκαιρία με το άτοχο σουτ του Γιαννούλη και αμέσως μετά ο Σφιντέρσκι πέρασε στη θέση της μοναδικής μέχρι τότε ασπρόμαυρης παραφωνίας, που λεγόταν Ακπομ. Ο Μπίσεσβαρ απείλησε με ένα έξυπνο σουτ που έφυγε όμως κι αυτό άουτ κι αμέσως μετά άρχισε το μπαράζ αλλαγών από τους δύο προπονητές. Οι δύο ομάδες άλλαξαν εντελώς, μπερδεύτηκαν, αλλά το παιχνίδι άνοιξε, η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνεχώς από τη μία περιοχή στην άλλη κι αν ο Μαουρίσιο δεν επέλεγε απερίσκεπτα να σουτάρει, αλλά να πασάρει σε έναν από τους ελεύθερους συμπαίκτες του σε μια επίθεση-φωτιά, ίσως να σκόραρε ο ΠΑΟΚ νωρίτερα.

 Τελικά, ήρθε η ωραία πάσα του Μαουρίσιο, η ωραία σέντρα του Ροντρίγκο και η κεφαλιά του Μιχάι για να γίνει το 0-1 και να επιτευχθεί ο στόχος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βοήθησε βέβαια και ο Πασχαλάκης με την απόκρουση στο σουτ του Χασάν κι αυτή ήταν η μοναδική σοβαρή επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σε όλο το ματς. Οσο για το γκολ του Ολυμπιακού που δεν “μέτρησε’, είχαν το θράσος να διαμαρτύρονται οι του Ολυμπιακού, ενώ, εκτός από το πεντακάθαρο οφ σάιντ, άλλο τόσο καθαρό ήταν ότι ο Σισέ “σκότωσε” τον Πασχαλάκη για να κάνει το σουτ. Μπράβο, όμως, σε διαιτητή και βοηθό, που δεν το “μέτρησαν” πριν συμβουλευτούν το VAR.

ΥΓ. Να χαίρονται την τεχνητή ηχορύπανση που επέβαλαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι γελοίοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.