Ταουσιάνης: «Αυτή είναι η πολύ θετική νέα τάση που παρατηρώ στο φετινό Μουντιάλ»

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2022

Ο κόουτς Γιάννης Ταουσιάνης φιλοξενήθηκε στον αέρα του Metropolis 95.5 και μοιράστηκε τις σκέψεις του για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ μίλησε και για τα όσα είδε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο:
«Παρά την αρνητική ατμόσφαιρα που υπάρχει λόγω του Κατάρ και της εποχής που διεξάγεται, έχω την αίσθηση πως θα δούμε μια πολύ καλή διοργάνωση. Έχουν γίνει ήδη πολύ καλά παιχνίδια όπως το ΗΠΑ-Ουαλία και το Γαλλία-Αυστραλία. Τα πολύ καλά γήπεδα επίσης δίνουν ταχύτητα στους αγώνες. Το πολύ σημαντικό είναι πως από όσο έχω δει, υπάρχει μια τάση να προστατεύεται ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού, που βοηθά πολύ στην εξέλιξη του αθλήματος. Χθες, στο Γαλλία-Αυστραλία κρατήθηκαν 4 λεπτά καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο που υπήρξε μόνο ένας τραυματισμός και στο δεύτερο 7 λεπτά μόνο με τους πανηγυρισμούς στα γκολ και τις αλλαγές. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί ξέρετε πόσο συχνό ήταν κάποιοι να κακοποιούν το άθλημα με σκόπιμες καθυστερήσεις. Όσον αφορά τις προβλέψεις, εγώ προτιμώ να βλέπω στην πράξη τις ομάδες. Είναι γνωστό ποιες ομάδες θεωρούνται φαβορί αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Πάντως ξαναλέω, έχω την αίσθηση πως θα δούμε μια πολύ καλή διοργάνωση.»

Για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη
: «Βρίσκονται εκεί που βρίσκονται για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Στον ΠΑΟΚ άνοιξε έναν καινούργιο κύκλο θέλοντας να φτιάξει την ομάδα του μέλλοντος και είναι λογικά τα σκαμπανεβάσματα μέχρι να φτάσει στο σημείο που οραματίζεται. Πάντως, δείχνει ότι με πίστη και υπομονή βρίσκει σιγά σιγά τον δρόμο. Για τον Άρη, επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι όταν αλλάζει ο προπονητής χρειάζεται χρόνο. Ο Πάρντιου είναι εξαιρετικός και παρότι χρειάστηκε τον χρόνο του, σιγά σιγά γνωρίζει καλύτερα την ομάδα και οι σκέψεις του αποτυπώνονται στο γήπεδο. Βρίσκει ταυτότητα η ομάδα και μετά την διακοπή θα είναι καλύτερος.»

Για τον Κωνσταντέλια και τον Ετέμπο που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο πρώτο μισό της χρονιάς
: «Ο Κωνσταντέλιας έχει καταπληκτικά στοιχεία. Είναι τρομερές οι επινοήσεις του και η ταχύτητά του με την μπάλα. Χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή γιατί είναι σε ευαίσθητη ηλικία, όμως έχει μέλλον σε μεγάλες ομάδες. Για τον Ετέμπο, είχα πει και πάλι όταν είχε έρθει πως είναι ο παίκτης που έλλειπε από τον Άρη. Έχει δώσει ισορροπία μεταξύ των γραμμών και βοηθά πολύ στην λειτουργία της άμυνας και της επίθεσης, κάτι που ο Άρης είχε πρόβλημα.»


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.