Τανιμανίδης: «Είναι προσβλητικό να χαρακτηρίζεται «Ρώσος» ο Σαββίδης»

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Στέφανος Τανιμανίδης, πρωτοπόρος της ποντιακής κοινότητας, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν από την πλευρά του προέδρου της Superleauge 1 και του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, προς τον Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «Ρώσο».

Ο ίδιος έκανε ειδική μνεία και για την επανασύνδεση του γιου του, Σάκη, με τον Γιώργο Μαυρίδη, σημειώνοντας πως ουδέποτε ήταν χώρια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά για τον Ιβάν Σαββίδη, ανέφερε: «Πολύς κόσμος χαρακτηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη, Ρώσο, υπάρχει ο όρος για όλους τους συμπατριώτες μου, ρωσοπόντιος, δεν υπάρχει αυτός ο όρος. Ο κ Σαββίδης με όλα τα νόμιμα στοιχεία έχει ελληνική ταυτότητα και δεν είναι Ρώσος. Είναι προσβλητικό για τον ίδιο, όχι για την καταγωγή του, αλλά για τον τρόπο που λέμε κάτι. Το να βρίζεις και να χαρακτηρίζεις κάποιον δεν είναι ευγενικό. Όλα αυτά τα ρατσιστικά δεν βοηθάνε και θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι».

Για τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Μαυρίδη, υπογράμμισε: «Ποτέ δεν ήταν χώρια, πράγματι ένα διάστημα μετά την τηλεοπτική τους παρουσία είχαν μία απόσταση και μετά από τα όσα έγιναν και από τα κανάλια δημιουργήθηκε η εντύπωση πως δεν είναι φίλοι. Ο Μαυρίδης είναι ένα αλάνι αν τον γνωρίσεις, ο Σάκης (ή Θανάσης) είναι ένα λαϊκό παιδί και είναι περήφανος για αυτό».

Ενώ για τα ονόματα των εγγονών του, σημείωσε: «Τα ονόματα που ήθελα εγώ να τους δώσουμε ήταν Σουμέλα και Παρθένα, ωστόσο ο Σάκης και η Χριστίνα αποφάσισαν να τα πούνε Αριάνα και Φιλίππα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.