Ταμάμ για πάρτι απόψε η Τούμπα

Αρις Νικολάκης04 Μαΐου 2022

Έσκιζαν τα πτυχία τους οι προπονητές. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εκτιμητές. Απορούσαν κι ενίσταντο οι μάνατζερ. Έσπαγαν πληκτρολόγια στην transfermarkt. Τραβούσαν τα μαλλιά τους οι κατά καιρούς συμπαίκτες κι αντίπαλοι του. Ο Αντώνιος Τσόλακ είχε σχεδόν (εκ)διωχθεί από τον ΠΑΟΚ ως σχεδόν άχρηστος για σκόρερ!

Πήγε στη Μάλμ(ο)ε. Πήρε γητευτής του γκολ το «Άλσβενσκαν», το Α΄ εθνικής Πρωτάθλημα της Σουηδίας. Είδαν κι αποείδαν στον ΠΑΟΚ. Τον έφεραν πίσω. Να πούμε με «μισή καρδιά»; Το λέμε. Με «μισό μάτι» κοιτούσαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος επέμενε για τον Κροάτη. Κι ο Ιβάν Σαββίδης δεν το συζήτησε καν. Όλα αυτά τόρε. Τώρα; Διαγωνιζόμαστε για την καλύτερη κριτική στον Αντώνιο Τσόλακ. Και φυσικά, στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Με ένα γκολ, για μία πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το «νοκ άουτ» πολλοστό τον Ολυμπιακό. Κι ένα γκολ για μια παράδοση (κρατά χρόνια αυτή η κολόνια της κόντρας τού ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ…) στην Τούμπα και… Αποκαταστάθηκε η ισορροπία στο παγκόσμιο χρηματιστήριο αξιών του ποδοσφαίρου.

Θεωρούμε, μάλιστα πως δε θα γινόταν τόσος ντόρος για το come back του Αντώνιου Τσόλακ στον ΠΑΟΚ εάν κι εφ’ όσον δεν τον γνωρίζαμε ως κορυφαίο σκόρερ στην Κροατία – πριν έλθει στην Ελλάδα – και στη Σουηδία αφού είχε έλθει στην Ελλάδα. Έγινε ντόρος – βλέπετε – κι επειδή είναι και μια μεταγραφή με χρονική υστέρηση μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου για τον Κυπελλούχο. Αφήστε που μαζί με τη λάμψη από ένα ακόμη come back, του Νέλσονα Ολιβέιρα… Έχει προκληθεί ντελίριο στους φίλους του «δικέφαλου».

Αν κι είναι νωρίς. Είναι πολύ νωρίς ακόμη,.. Εν τούτοις άρχισαν ήδη να αισθάνονται σιγουριά για την γραμμή κρούσης της ομάδας τους με τον Πορτογάλο και τον Κροάτη. Τέτοια που είχαν καιρό, να νιώσουν! Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά για το δίδυμο αυτό. Αν κι είναι πολύ νωρίς ακόμη,. Επιμένουμε εμείς…

Δίχως να παραβλέπουμε τα δυο γκολ του Αντώνιου Τσόλακ, την ευφυή ασίστ (για το 1-1 στο «Καραϊσκάκης») και το δοκάρι στο πλάσε – ζωγραφιά του Νέλσονα Ολιβέιρα. Μιλήσαμε γι’ αυτό, το πλασέ – ζωγραφιά με φορ ολκής και περιωπής. Συμφώνησαν όλοι πως «αγγίζει την τελειότητα»!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως, δεν ικανοποιείται ο νταλκάς των ΠΑΟΚτσήδων. Για μία νίκη διψούν! Κι ας υποκλίθηκε με σεβασμό η Ευρώπη για την παρουσία της ομάδας τους στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ… Κι ας έφθασε σε έναν ακόμη – τον πέμπτο σε έξι χρόνια – Τελικό ο Κυπελλούχος.. Κι ας ήταν σα νίκη η ισοπαλία με την οποία πέταξε έξω τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Απόψε πάντως, είναι ίσως, η καλύτερη… Η κάλλιστη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για την πρώτη νίκη μετά από έξι αγωνιστικές. Με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα μια νίκη για τα πλέι οφς του Πρωταθλήματος θα ήταν αιτία για πάρτι και για το Κύπελλο. Μια νίκη ζητά ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ζητά πολλά;

Με λίγα λόγια: Ταμάμ για πάρτι είναι απόψε η Τούμπα αλλά... Να μη λησμονήσουν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ, πως δεν παίζουν μόνοι τους. Με τον Ολυμπιακό παίζουν! Κι ο Ολυμπιακός θέλει ένα βαθμό απλά, για να στεφθεί Πρωταθλητής...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.