Ταλιχμανίδης: «Μου άρεσε η απόφαση του ΠΑΟΚ να πάρει τον Κοτάρσκι»

Χάρης Εμμανουηλίδης12 Νοεμβρίου 2022

Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης βρίσκεται από τα 12 του στον ΠΑΟΚ, ξεκινώντας από τις ακαδημίες του συλλόγου και έχοντας φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα, με τον ίδιο στα 21 του να βρίσκεται σε μία ώριμη φάση και να αποτελεί και επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία για την εστία του ΠΑΟΚ Β, κάτι που βοηθά και τον ίδιο ώστε να έχει αγωνιστικό ρυθμό και να παίρνει παιχνίδια για να είναι έτοιμος να δώσει το 100% του.

Ο νεαρός πορτιέρο μετά την αναμέτρηση της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου με την ΑΕΛ και μιλώντας στο Metrosport.gr, τοποθετήθηκε αναφορικά με τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει τόσο από την πρώτη ομάδα όσο και από τον ΠΑΟΚ Β, την θέληση του να αγωνίζεται αλλά και την επιστροφή του Γιάννη Μιχαηλίδη, που όπως είπε, του προσέφερε ασφάλεια στα μετόπισθεν, ενώ αναφέρθηκε και στον συνομήλικο του, «Ντομ», με τον οποίο έχουν μία πολύ καλή επικοινωνία.

Για την αναμέτρηση και την διαχείριση της, ανέφερε αρχικά: «Χρειαζόμασταν αυτό το τρίποντο, είμαστε πιστεύω πιο έτοιμοι από την περσινή χρονιά, με όλα τα παιδιά να έχουν εγκλιματιστεί. Ήμασταν έτοιμοι και πολύ καλά προετοιμασμένοι για την αναμέτρηση σήμερα, και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Μετά λογικό ήταν από τη ροή του παιχνιδιού, το σκορ που ήταν 1-0 αλλά και από την κόκκινη κάρτα, να υποχωρήσουμε λίγο αλλά θεωρώ πως ήταν μία νίκη ψυχολογίας, το άξιζαν όλα τα παιδιά για τη δουλειά τους. Ακόμα και αν δεν υπήρχε η κόκκινη κάρτα στο δεύτερο ημίχρονο δεν θα είχαμε υποχωρήσει τόσο, παίζαμε πολύ καλά με αυτοπεποίθηση και πιστεύω θα ήταν πιο εύκολο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και χωρίς την κόκκινη».

Για το ότι ο ίδιος αποτελεί κομμάτι τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης ομάδας και αν αυτή η εμπειρία του τον βοηθάει περισσότερο: «Δεν πιστεύω ότι αλλάζουν πολλά πράγματα, εγώ είτε βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα είτε βρίσκομαι στην β ομάδα, δίνω το 100% και όπου με χρειαστούν θα είμαι εκεί. Τόσο στην πρώτη ομάδα, όσο και στη δεύτερη όπου κατέβηκα από την αρχή της εβδομάδας οι προπονήσεις είναι πολύ καλές, ίδια ένταση και είναι παιχνίδια τα οποία τα χρειάζομαι και εγώ. Δεν είμαι ένα παιδί που μου αρέσει να μην παίζω και φυσικά όπου με χρειαστεί η ομάδα θα είμαι εκεί να βοηθήσω με το 100% μου».

Ο νεαρός γκολκίπερ μίλησε και για τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη ομάδα, σημειώνοντας πως ''όλοι ανταπεξέρχονται πολύ καλά και βοηθούν και την ομάδα να ανέβει επίπεδο'': «Εγώ είμαι από τα 12 μου στον ΠΑΟΚ και ξέρω ότι οι ακαδημίες του συλλόγου είναι από τις καλύτερες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, κάτι που είδα μέσα από τα τουρνουά που πηγαίναμε στο εξωτερικό, ξέρω τη δουλειά που γίνεται η οποία είναι κορυφαία. Τα περισσότερα παιδιά που έφταναν στην Κ19 και τώρα που υπάρχει ο ΠΑΟΚ Β, είναι όλα έτοιμα για όταν τους χρειαστεί η πρώτη ομάδα να μπουν να αγωνιστούν, κάτι που φαίνεται και τώρα με όσα παιδιά παίρνουν την ευκαιρία τους στην πρώτη ομάδα να ανταπεξέρχονται πολύ καλά βοηθώντας και την ομάδα να ανέβει επίπεδο».

Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης έχει και τον Ντομινίκ Κοτάρσκι με τον οποίο είναι από την ίδια... ηλικιακή «τάξη», «Ο «Ντομ» αποτελεί ένα εξαιρετικό παιδί, όπως και εξαιρετικός τερματοφύλακας, θεωρώ ότι οι ομιλίες μας κυρίως βοηθούν και εμένα και αυτόν, καθώς του δίνω και εγώ πολλά πράγματα, οι ηλικίες μας είναι πολύ κοντά. Μου άρεσε η απόφαση του συλλόγου να φέρει έναν νεαρό τερματοφύλακά, γιατί με αυτόν το πλάνο δείχνει πως ένα ένας τερματοφύλακας μπορεί να παίξει είτε στα 20 είτε στα 30 αν έχει ταλέντο και δουλεύει σκληρά, δεν αλλάζει κάτι εκτός από την εμπειρία που μπορεί να αποκτηθεί μέσα από τα παιχνίδια».

Στο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ, ο Γιάννης Μιχαηλίδης αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός έπειτα από 7 μήνες και 29 ημέρες, και όπως είπε ο Χρήστος, ''ένας τραυματισμός δεν είναι μόνο μυϊκός αλλά είναι δύσκολος στο να επανέρθεις και στο ψυχολογικό κομμάτι και ένιωθα ασφάλεια με τον Μιχαηλίδη''. «Ο Γιάννης είναι ένα παιδί που δουλεύει διαρκώς, όταν ήταν στην πρώτη ομάδα έγινε από νωρίς βασικό στέλεχος, στη συνέχεια υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό που είναι και αυτοί μέσα στο παιχνίδι, εγώ το μόνο που έχω να πω είναι πως ο «Μίχα» είναι ο ίδιος πριν και μετά τον τραυματισμό του. Θα έλεγα πως δεν τον έχει ρίξει καθόλου κάτι που είναι πολύ δύσκολο, καθώς ένας τραυματισμός δεν είναι μόνο μυϊκός αλλά είναι δύσκολος στο να επανέρθεις και στο ψυχολογικό κομμάτι και ένιωθα ασφάλεια με τον Μιχαηλίδη μπροστά μου, είναι ένας αμυντικός κορυφαίου επιπέδου και αυτό το απέδειξε στο γήπεδο. Πιστεύω είναι έτοιμος είτε συνεχίσει να παίζει στη β΄ομάδα για να πάρει και άλλο χρόνο προσαρμογής, είτε στην πρώτη ομάδα, νομίζω είναι έτοιμος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.