Ταεκβοντο: Η ελληνική αποστολή επέστρεψε με 109 μετάλλια!

Παναγιώτα Χαλκιά02 Απριλίου 2022

Θερμή ήταν η υποδοχή των αθλητών και των αθλητριών του Ταε Κβο Ντο που βρέθηκαν στην Κροατία και έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση των μεταλλίων. 

Οι αθλητές και οι αθλήτριες πνίγηκαν στις αγκαλιές γονέων, συγγενών και φίλων που θέλησαν να τους συγχαρούν για την επιτυχία τους. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και ο Δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νικος Ζεϊμπέκης και του Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.


Οι επιδόσεις τους ήταν σαρωτικές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και Βετεράνων, που διεξήχθη στο Πόρεκ της Κροατίας, αφού επέστρεψαν με 109 μετάλλια στις αποσκευές τους!

Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από 154 αθλητές και αθλήτριες (η πιο πολυπληθής των τελευταίων ετών), οι οποίοι δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους και σε ακόμη μια διοργάνωση έδειξαν την ποιότητα τους και το πόσο καλή δουλειά γίνεται στα σωματεία.

Ο απολογισμός ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικός αφού οι Έλληνες αθλητές κρέμασαν στο στήθος τους 52 χρυσά μετάλλια, 42 αργυρά και 45 χάλκινα. Κάτι παραπάνω από τα διπλάσια σε σύγκριση με τη δεύτερη Τσεχία (52) και την τρίτη Βουλγαρία (46).

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις επιδόσεις τους εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, Μιχάλης Ζωγράφου, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα. Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε. Ήμασταν σταθερά στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας 109 μετάλλια, υπερδιπλάσια από τη δεύτερη Τσεχία που έχει 52! Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η δουλειά που γίνεται στα αθλητικά σωματεία της χώρας μας είναι άριστη! Κρατήσαμε τη διαφορά μέχρι το τέλος των αγώνων και γιορτάσαμε την πρώτη θέση».

Ικανοποιημένη με την εικόνα των αθλητών και των αθλητριών που βρέθηκαν στην Κροατία ήταν και η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Βάσω Κουσαρίδου, η οποία τόνισε ότι οι επιδόσεις ήταν απόδειξη των γερών βάσεων του αναπτυξιακού πλάνου.

«Η Εθνική Ομάδα με αυτή την τεράστια επιτυχία στο Ευρωπαϊκό της Κροατίας απέδειξε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο άθλημα. Συγχρόνως αποδείξαμε ότι υπάρχουν γερές βάσεις πάνω στις οποίες πατάει το αναπτυξιακό πλάνο. Είμαι σίγουρη ότι η συνέχεια θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες που συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία. Πατήσαμε στην κορυφή και εκεί θα προσπαθήσουμε να παραμείνουνε».


Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα της γαλανόλευκης αποστολής καθώς κατέκτησε 39 μετάλλια, 14 χρυσά, 11 αργυρά και 14 χάλκινα. Η δεύτερη μέρα συνεχίστηκε με επιτυχίες και την προσθήκη άλλων 13 μεταλλίων, 3 χρυσά, 6 αργυρά και 4 χάλκινα, ενώ η τρίτη επιφύλαξε 29 μετάλλια, 10 χρυσά, 8 αργυρά και 11 χάλκινα. Την τελευταία ημέρα, οι αθλητές πρόσθεσαν 27 νέα μετάλλια, 13 χρυσά, 6 αργυρά και 8 χάλκινα.

Η τέταρτη ημέρα της διοργάνωσης ήταν σημαντική και για τη Θεσσαλονίκη καθώς η αθλήτρια του συλλόγου «Ταε Κβο Ντο Καλαμαριάς», Ανδρεάνα Αυγουστή, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η 15χρονη αθλήτρια είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδος και αγωνίσθηκε στην κατηγορία έως 65 κιλά για την ηλικία 14 έως 15.

«Η υπέρτατη τιμή και επιβράβευση για έναν αθλητή και τον προπονητή του είναι να ακούγεται για εκείνον ο εθνικός ύμνος και να υψώνεται στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου η σημαία μας», ανέφερε στο μήνυμά του ο σύλλογος. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.