Τα ΥΓ μιας ψηφοφορίας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης24 Απριλίου 2020

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Φθάσαμε ψηλά. Πρέπει να μείνουμε εδώ ενωμένοι κι αποφασισμένοι…

Μην γκρεμίσουμε, τα τείχη προστασίας από τη μάστιγα. Είναι έξω από αυτά. Είναι και θα είναι διαρκής η πολιορκία της. Αντέξαμε στο… βόδι. Στην …ουρά του θα χάσουμε την αντοχή μας;

Καταβλήθηκε μία επική… Εθνικά ιστορική προσπάθεια να μείνει όρθια η Πατρίδα μας. Έμεινε. Με κόστος βέβαια, αλλά έμεινε. Παρακαλούμε τον Ύψιστο να αναπαύσει όσους χάθηκαν στον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό. Να δίνει δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους οι οποίοι τους θρηνούν. Η Ελλάδα με σεβασμό στην μνήμη τους παραμένει όρθια στις επάλξεις. Κρατά άπαρτο το κάστρο της υγείας της. Κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό αλλά… Δεν είναι αυτός για εμάς σωτηρία. Για εμάς σωτηρία θα είναι ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον. Η πειθαρχία στα μέτρα. Αυτά είναι προς το παρόν η σωτηρία. Κι έχει ο Θεός!

Μην αναποδογυρίσουμε την καρδάρα με το γάλα! Μη χαλαλίσουμε τόσες θυσίες για μια, δυο μαγκιές τις επόμενες ημέρες. Τα καλύτερα έρχονται. Επιμονή κι υπομονή. Κι ο ουρανός στις ψυχές μας θα γίνει πιο γαλανός.

ΥΓ 1 : Οφείλουμε, να σεβόμαστε την διαφορετική άποψη. Έτσι θα σέβονται και την δική μας ως διαφορετική από την δική τους. Κι εμείς διαφωνούμε με τον Δημήτρη Καλπάκη για τις επιλογές του στην καλύτερη πεντάδα όλων των εποχών. Δεν θα ήταν – επί παραδείγματι – πρώτη επιλογή μας (… εάν σας ενδιαφέρει!) μήτε ο Παναγιώτης Φασούλας, μήτε ο Μάνθος Κατσούλης. Φυσικά και θα ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς όπως θα ήταν κι ο Γιώργος Οικονόμου εάν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ επέκτεινε τη χρονική περίοδο επιλογής. Είναι τα τελευταία 40 χρόνια εάν δεν κάνουμε λάθος. Θα ήταν κι ο εμβληματικός Ορέστης Αγγελίδης, φυσικά…

ΥΓ 2: Μας τάραξαν χθες, στα τηλεφωνήματα διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους για τις επιλογές (τις κατέθεσε στο Metropolis) του Δημήτρη Καλπάκη. Δικαίωμα του. Ναι, όπως το διαβάζετε δικαίωμα του. Φόρεσε και τίμησε τη φανέλα του ΠΑΟΚ κι έχει άποψη. Αρέσει, δεν αρέσει… Είναι δικαίωμα του!

ΥΓ 3: Η άποψη μας (επίσης… εάν σας ενδιαφέρει!) για τέτοιες ψηφοφορίες είναι κατατεθειμένη σε τούτη τη φιλόξενη γωνιά της «Μ». Με αυτές αδικούνται κατά κόρον οι παλιοί. Αντίθετα ευνοούνται οι νέοι.

ΥΓ 4: Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ενέπνεε κατ’ αντιστοιχία κι ουχί αναλογία – επειδή ο «τάιγκερ» οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε ελληνικούς κι ευρωπαϊκούς τίτλους - τον κόσμο του ΠΑΟΚ, όπως τον ενέπνευσε ο μοναδικός Πάμπλο Γκαρσία! Εξάλλου όσο και να αναζητήσαμε άλλον παίκτη του ΠΑΟΚ, του οποίου το όνομα να έγινε επικό σύνθημα… Δεν βρήκαμε. Η διαχρονική λαϊκή γνώμη είναι κατά κανόνα αλάθητο… κριτήριο.

ΥΓ 5 : Η ΚΑΕ ορθά επέλεξε την ψηφοφορία σε μία περίοδο κατά την οποία η κοινωνική απομόνωση κυριαρχεί. Προς όφελος μας βεβαίως βεβαίως. Η επιλογή της «ζωντάνεψε» την επικοινωνία μας…

ΥΓ 6 : Σε μία ή δυο ή τρεις πεντάδες μπορεί να μη χωρούν όλοι. Όσοι όμως, τίμησαν τη φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος χωρούν στις ψυχέςόλων των γενεών ΠΑΟΚτσήδων! Αν και κάθε γενιά έχει τις δικές της ξεχωριστές στιγμές.

ΥΓ 7 :Τρανά παραδείγματα: Παρασκευάς, Τσομπανάκης. Μπάζιος, Πολίτης, Καραμβέρης, Τσίγγος, Μιχόπουλος, Μελετιάδης, Μπούσιος, Στάλιος, Δαπόντε, Θεοδωρίδης, Αστεριάδης… Σταματάμε εδώ. Αλλιώς; Θα εκτεθούμε λησμονώντας κάποιους. Και θα το έχουμε βάρος στη συνείδηση μας!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.