Τα βασικά βήματα του Άρη για τα play off

Γιώργος Στράντζαλης21 Ιανουαρίου 2020

Η ήττα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ναι μεν είναι βαριά, κυρίως λόγω της έκτασης που πήρε το σκορ, δεν επηρεάζει καθόλου όμως τον στόχους της ομάδας στο Πρωτάθλημα.

Ο Αρης γνώρισε μια ανώδυνη ήττα από τον Ολυμπιακό, σ’ ένα 90άλεπτο από το οποίο ο Ένινγκ αφενός μπορεί να μετρήσει “κέρδη”, όπως η παρουσία των Μαντσίνι-Ντιγκινί, η νοοτροπία νικητή, η επιθετικότητα που έβγαλε η ομάδα του και η αποτελεσματικότητα που είχε απέναντι στον πρωτοπόρο και στην καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος.

Αφετέρου βέβαια είναι ένα παιχνίδι… μάθημα ενόψει των play off και το πώς θα πρέπει ο Γερμανός να προσεγγίζει αναμετρήσεις υψηλού ρίσκου, που εγγυμονεί κινδύνους δεδομένης της ποιότητας του αντιπάλου. Η λογική του δεν άλλαξε, απλά ο Αρης αποδείχθηκε αφελής και επιπόλαιος, χωρίς εξυπνάδα. 

Ο Αρης πλήρωσε ακριβά τα λάθη του, τρανταχτά και εύκολα λάθη που δύσκολα συγχωρούνται στα λεγόμενα “μεγάλα παιχνίδια''.

Το θέμα για τους κιτρινόμαυρους είναι το… παρακάτω. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει μπροστά και δη στα τρία κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν με Ξάνθη, Παναιτωλικό (Αγρίνιο), Πανιώνιο. Πρόκειται για τα πιο βασικά βήματα στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της συμμετοχής στα play off, ειδικά αυτό της Πέμπτης.

Η Ξάνθη είναι η μία εκ των τριών ομάδων (ΟΦΗ, Ατρόμητος οι άλλες) που ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή με τον Αρη στην 6η θέση έχοντας 26 βαθμούς, ενώ με δύο βαθμούς πάνω προπορεύεται ο Παναθηναϊκός. 

Σε ενδεχόμενο νίκης οι κιτρινόμαυροι αποκτούν ξεκάθαρο προβάδισμα, αφήνουν πίσω τους έναν βασικό διεκδικητή και βάζουν έτσι γερά τις βάσεις. 

Την ίδια αγωνιστική (20η) ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ατρόμητος πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. 

Την επόμενη αγωνιστική, όταν ο Αρης θα πάει στο Αγρίνιο, η Ξάνθη παίζει με τον ΟΦΗ και ο Ατρόμητος στη Νέα Σμύρνη. Την 22η οι κιτρινόμαυροι υποδέχονται τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός παίζει στην Τούμπα, ο ΟΦΗ με τη Λάρισα, ο Ατρόμητος με την ΑΕΚ και η Ξάνθη με τον Ολυμπιακό. 

Αντιλαμβάνεται ο καθένας λοιπόν ότι οι τρεις αγωνιστικές που ακολουθούν ενδεχόμενος να είναι αυτές οι οποίες θα “δώσουν” τα εισιτήρια για τα play off.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.