Άρης: Τα «βαριά χαρτιά» για την πρόκριση

Γιώργος Στράντζαλης04 Μαρτίου 2021

Με “οδηγό” την εμφάνιση στο παιχνίδι Πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, ο Αρηςθα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση στο δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, παίρνοντας το αποτέλεσμα πρόκρισης.

Το σκορ του πρώτο αγώνα ασφαλώς και είναι διαχειρίσιμο, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος από τη μία έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών και από την άλλη θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την ευρωπαϊκή πρόκληση που ακολουθεί στους αγώνες με την Άρσεναλ. Ο Αρης από την πλευρά του, στο προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, απέδειξε γιατί αξίζει να βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και φάνηκε ότι είναι σε καλό αγωνιστικό μομέντουμ. Αυτό, σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση που υπάρχει, μετά από τα συνεχόμενα θετικά αποτέλεσμα, είναι από τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουν οι Κιτρινόμαυροι στον “τελικό” κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αγωνιστικά, η προσέγγιση της ομάδας είναι δεδομένη. Πολύ διαφορετική από τον τελευταίο αγώνα με τον Ατρόμητο και αρκετά κοντά σε εκείνη του αγώνα στο Καραϊσκάκη, με τη διαφορά ότι σήμερα πρέπει να βρει γκολ και στην άμυνα ν’ αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τα ατομικά λάθη που ενδεχομένως να στοιχίσουν. Στο συγκεκριμένο 90άλεπτο ο Άκης Μάντζιος ποντάρει πολλά να κρατήσει η ομάδα του σε χαμηλό τέμπο τον αντίπαλο και να περιορίσει το παιχνίδι του από τον άξονα.

 Σε αυτό θα συμβάλουν με κάθε τρόπο οι δύο “εξολοθρευτές” του στη μεσαία γραμμή, Σάσα και Τζέγκο, οι οποίοι έχουν βρει τρομερή “χημεία” κι έχουν μεγάλη συνεισφορά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα θα παίξει η αμυντική λειτουργία του Αρη απέναντι στην καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος. Στο Καραϊσκάκη οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν ένα συμπαγές σύνολο, με πολλά τρεξίματα απ’ όλους κλείνοντας τους χώρους και κατάφεραν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή. Ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας που είχε το παιχνίδι του Αρη ότι σε κανένα άλλο παιχνίδι σε ολόκληρη τη σεζόν δεν κατάφερε άλλη ομάδα να περιορίσει τους Ερυθρόλευκους σε μόλις τρία σουτ εντός περιοχής. 

Επιθετικά, ο Αρης έχει αποδείξει ότι είναι μια ομάδα η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα γιατί υστερεί στην τελική πάσα με συνέπεια να μην αξιοποιεί τις στιγμές της και να μην φτάνει σε επίπεδο τελικών προσπαθειών βάσει των προϋποθέσεων που δημιουργούνται. Σπανίως πετυχαίνει παραπάνω από δύο γκολ, αλλά στο αυριανό παιχνίδι καλείται να επιστρατεύσει όλη την ποιότητα και τις ηγετικές ικανότητες που διαθέτουν οι μεσοεπιθετικοί του, όπως ο Μπρούνο Γκάμα, ο Μπερτόγλιο, ακόμα και ο Μπρούνο με τον Μήτρογλου. Ο Αρης θέλει γκολ και σε περίπτωση που το βρει, ιδανικά να το βρει πρώτος, τότε μπορεί κάλλιστα ν’ αποκτήσει αυτομάτως ξεκάθαρο προβάδισμα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.