Τα του Καίσαρος …ΠΑΟΚ, τω Καίσαρι… ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης02 Απριλίου 2022

Ο ΠΑΟΚ - μεταξύ μας (που λέει ο λόγος) - δεν τα πάει και τόσο καλά, μετά από διακοπές της ενεργού δράσης.

 Δε λέμε, πως ήταν ανενεργός εδώ και δυο εβδομάδες αλλά… Σωματικά, πνευματικά και ψυχικά πήγαινε χαλαρά! Είχε βγάλει το πόδι από το γκάζι. Αύριο το βάζει ξανά. Για τις τελευταίες στροφές του μαραθωνίου της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Πριν μάλιστα, από μία εκ των δυσκολότερων στο Πρωτάθλημα. Κι ενόψει της δυσκολότατης στο Κόνφερενς Λιγκ.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά, πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται, να επιλέξει ανάμεσα στο rotation και το tempo του ΠΑΟΚ. Το ένα θα ήταν χρήσιμο για τον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Το άλλο για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Φυσικά, θα ωφελούσε παίκτες η περαιτέρω ανασύνταξη δυνάμεων ενόψει μάχης στο «Βέλοντρομ». Δε θα ωφελούσε παίκτες η έλλειψη ρυθμού ενόψει μάχης στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ως εκ τούτων έχει το συγκεκριμένο δίλλημα ο Ρουμάνος προπονητής.

Θεωρητικά, αναμένεται να προτάξει τον ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ ήταν σε εξαιρετική φόρμα και δαιμονιώδη ρυθμό πριν την διακοπή. Ήταν και κατάκοπος συνάμα. Ανασύνταξε μεν, δυνάμεις. Ακόμη κι οι διεθνείς ήταν χαλαροί… Χαλαρότεροι με τις Εθνικές τους. Δεν κράτησε δε, ρυθμό.

Έτσι λοιπόν, δε θα πρέπει, να αναμένουμε πολλές και σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Να μην σας πούμε… Που τελικά, σας το λέμε… Πως το αυριανό ντέρμπι στην Αθήνα ίσως, είναι και πρόβα τζενεράλε ενόψει της σπουδαιότατης μάχης (και για το ελληνικό ποδόσφαιρο…) στη Μασσαλία!

Τούτο δε, είναι – κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ και μειονέκτημα για τον Παναθηναϊκό. Με την εξήγηση, για να αποφευχθεί η παρεξήγηση, της αναφοράς μας στον ΠΑΟΚ με την εξαιρετική φόρμα και δαιμονιώδη ρυθμό πριν την διακοπή…

Και περί τούτων, ήτοι περί πλεονεκτήματος και μειονεκτήματος, κάτι ακόμη. Αυτά ισχύουν υπό την προϋπόθεση πως στα μυαλά προπονητών και παικτών του Κυπελλούχου μέχρι κι αύριο το βράδυ, κυριαρχεί η ομάδα της Αθήνας και ουχί της Μασσαλίας. Διαφωνείτε;

Οφείλουμε βέβαια, εδώ να εξάρουμε τον τρόπο διαχείρισης αυτών των κάτι σα … mind games σπαζοκεφαλιών – και για προπονητές και για παίκτες - με την παράλληλή κίνηση ωσάν τρένου (αυτή είναι η πάσα αλήθεια) του ΠΑΟΚ σε τρεις τροχιές! Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Κόνφερενς Λιγκ. Δίχως να παραβλέπουμε φυσικά, τις άκρως αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκε αυτή η διαχείριση.

Όλα κι όλα… Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι. Και στην προκειμένη περίπτωση Καίσαρας είναι ο ΠΑΟΚ!

ΥΓ 1 : Σε εποχές εθνικά κρίσιμες η ιστορία του Ελληνισμού είναι φάρος! Κι αυτόν τον φάρο (για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί…) κρατά ισχυρά φωτεινό ο Κώστας Γκιουλέκας. 

Αυτή τη φορά το πράττει με το βιβλίο του «Το χρονικό της Επανάστασης μέσα από εφημερίδες της Παλιγγενεσίας. Στη φωτιά, με αίμα και μελάνι». Ο Κώστας Γκιουλέκας είναι μία ξεχωριστή θαυμαστή περίπτωση της ελληνικής Βουλής. Συμβάλλει στη φωτεινότητα αυτού του εθνικού φάρου! Καλοτάξιδο να είναι. Και θα είναι…

ΥΓ 2 : Δεν φτύνει (με την καλή έννοια, έτσι;) η ΟΥΕΦΑ τον ΠΑΟΚ; Να μην τον ματιάσει; Εντάξει είναι αξιοθαύμαστα τα κατορθώματα του εκτός συνόρων. Είναι εύλογες οι αναφορές θαυμασμού της ΟΥΕΦΑ αλλά… Φτύστε τον (με την καλή έννοια είπαμε, έτσι;), να μην τον ματιάσετε!

ΥΓ 3: Μη λησμονείτε πως το βίο, αβίωτο δεν μας τον κάνουν μόνον πόλεμος, πανδημία κι ακρίβεια. Τον κάνει κι η Τουρκιά…

ΥΓ 4: Το ένα τρίτο της γειτονικής χώρας, με πρωτεύουσα τα Σκόπια, είναι Αλβανοί. Λέτε να μην είναι στο DNA (… ρωσική σαλάτα) της, η …μπαμπεσιά;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.