ΠΑΟΚ: Τα πλάνα και η διαχείριση του Πάμπλο Γκαρσία

Metrosport Team15 Μαΐου 2021

Γιώργος Καστάνης, Γιώργος Ζαΐρης

Ένα ματς απομένει για τον ΠΑΟΚ πριν από τον μεγάλο τελικό της 22ης Μαϊου, αυτό με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, που θεωρείται καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα και οι συζητήσεις στα αποδυτήρια της ομάδας, έχουν πάρει… «φωτιά».

Το βασικό θέμα αναφοράς, είναι ο τελικός του ΟΑΚΑ και πως θα προετοιμαστεί κατάλληλα ο Δικέφαλος για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κυριαρχεί η πίστη, για τις δυνατότητες της ομάδας, έτσι όπως τις παρουσίασε στα περισσότερα παιχνίδια των πλέι οφ, ενώ επικρατεί η άποψη, πως ο παθιασμένος και καλά (τακτικά) διαβασμένος ΠΑΟΚ θα πάρει το τρόπαιο. 

Τι λένε οι παίκτες στα αποδυτήρια, τι συζητούν με τον Γκαρσία, ποιες είναι οι τάσεις που γενικότερα επικρατούν; Ιδού: «Θα είμαστε έτοιμοι από όλες τις απόψεις για το μεγάλο παιχνίδι. Θα είμαστε 100% έτοιμοι για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να φέρουμε το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη. Για τον κόσμο μας, την ιστορία του ΠΑΟΚ, τον Σαββίδη και για να γράψουμε τα ονόματά μας στην ιστορία του συλλόγου».

Η αλήθεια είναι πως η ανυπομονησία των πρωταγωνιστών για το παιχνίδι της 22ης Μαϊου είναι πολύ μεγάλη, όμως διαχειρίζονται το όλο θέμα με πολύ μεγάλη σοβαρότητα.

Και ο Γκαρσία από την πλευρά του, παρότι δεν θέλει να αγχώνει τους παίκτες του με περιττές σκέψεις αναφορικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι, περνά τα μηνύματα σε όλους, πως είναι καλύτεροι και μπορούν να κερδίσουν τον αντίπαλό τους. 

Ο Προπονητής του Δικεφάλου μαζί με τους συνεργάτες του, κατέστρωσαν ένα πλάνο δράσης, για την σωστή αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων παικτών εν όψει του τελικού. Ηδη δόθηκε χρόνος συμμετοχής στον Κρέσπο, στο Καραϊσκάκη και ο Ισπανός αναμένεται να αγωνιστεί και αύριο εναντίον του Αστέρα Τρίπολης. 

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί συμμετείχε στο χθεσινό πρόγραμμα, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα και λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής εναντίον του Αστέρα, για να παρουσιαστεί έτοιμος για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στην ποιότητα του Μαροκινού, βασίζεται ο Ουρουγουανός τεχνικός, καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να του προσφέρει σημαντικές λύσεις στη μεσαία γραμμή. 

Ο Σβαμπ εξέτισε την ποινή του τις προάλλες, λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής αύριο και θα είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της ποδοσφαιρικής μηχανής του Δικεφάλου. Προσθέστε αναμφίβολα και τον αρχηγό, τον Βιεϊρίνια, που είναι έτοιμος για να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο Ινγκασον ακολούθησε χθες το πρόγραμμα ειδικής διαχείρισης με ασκήσεις στην πισίνα και το γυμναστήριο και εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα μπορέσει να προσφέρει στον τελικό. 

Σύν την επιστροφή του Καγκάβα που κυρίως λόγω ψυχολογίας από την συμμετοχή του, σε μεγάλους αγώνες, μπορεί να μεταφέρει στους συμπαίκτες του, την πίστη για την νίκη.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που στέλνουν άπαντες από το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι πως ο ΠΑΟΚ εφόσον παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες και παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία που έδειξε στους περισσότερους αγώνες των πλέι οφ, θα κερδίσει το τρόπαιο, για να δώσει μεγάλη χαρά, στους πολυπληθείς οπαδούς του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.