Τα πέντε σημεία – κλειδιά για το πλάνο πρόκρισης

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2020

Η ήττα από την Κράσνονταρ δεν ισοδυναμεί με απώλεια του βασικού στόχου για τον ΠΑΟΚ όσον αφορά το Champions League. Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να κερδίσει, ή να πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, πλέον όμως καλείται να διαχειριστεί αυτό το σκορ (2-1) σε βάρος του.
Και το πιο σημαντικό, να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, στους ομίλους του CH.L. Ο ΠΑΟΚ μπορεί και θα τα καταφέρει. Ηδη έχουν ιεραρχηθεί οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, προκειμένου ο Δικέφαλος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πολύ σημαντικού αγώνα, της ερχόμενης Τετάρτης που θα γίνει στην Τούμπα. Ο Αμπέλ Φερέιρα με τους στενούς του συνεργάτες έχουν καθορίσει το πλάνο δράσης, το οποίο πρέπει να εφαμοστεί με επιτυχία. Αυτά είναι τα πέντε σημεία – κλειδιά, που θα φέρουν τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του CH.L.

1. Φρεσκάρισμά στη μεσαία γραμμή. Εν όψει του αγώνα με τον Βόλο και για να είναι ξεκούραστοι και αποτελεσματικοί με την Κράσνονταρ οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί, ο Φερέιρα αναμένεται να αλλάξει πρόσωπα στο κέντρο για να διατηρήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση. Η παρουσία του Εσίτι πρέπει να θεωρείται δεδομένη, πιθανότατα μαζί με τον Σβαμπ και στη συνέχεια είναι απαραίτητο να ξεκουραστεί ο Αυστριακός και να πάρει χρόνο ο Νινούα.

2. Η άμεση ένταξη των Αντόνιο Τσόλακ και Μούσα Ουαγκέ στην ομάδα, από σήμερα για την ακρίβεια. Το ζητούμενο είναι πως θα μπορέσουν να βοηθήσουν και οι δύο στο κρίσιμο ματς με την Κράσνονταρ. Με τον Βόλο λογικά θα πάρουν λίγο χρόνο συμμετοχής, γιατί είναι απαραίτητο να βρούν «χημεία» με τους υπόλοιπους και να μπούν στο κλίμα της ομάδας. Ο Τσόλακ δηλώνει έτοιμος να παίξει και να σκοράρει, ενώ και ο Ουαγκέ δεν κρύβει την ανυπομονησία του. Και οι δύο, έχουν καιρό να παίξουν σε επίσημο ματς, όμως προέρχονται από συμμετοχή σε προετοιμασία με την Ριέκα και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα και μπορούν να ανταποκριθούν. Αλλωστε και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν είχε συμμετοχή σε επίσημο ματς με την Μπενφίκα, όμως ήρθε στην Τούμπα και «έδεσε» με το σύνολο.

3. Εμφαση στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών και απόλυτη αυτοσυγκέντρωση για την νίκη – πρόκριση. Παράλληλα με την τακτική που θα επιλέξει ο Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη, αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν τον βολεύει καμία ισοπαλία, θα είναι λογικό να υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα και το βάρος, μοιραία θα δοθεί στην καλύτερη ψυχολογική προετοιμασία των παικτών.

4. Όχι άλλα χαμένα πέναλτι. Όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στην σελίδα 6 στο σημερινό ρεπορτάζ της Metrosport, ο ΠΑΟΚ στα τελευταία επίσημα παιχνίδια του, έχει χάσει τέσσερα πέναλτι, που εκτέλεσαν τρείς παίκτες του. Αναφερόμαστε από τα πλέι οφ έως και σήμερα. Πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια, να επιλεγεί ένας ή δύο εκτελεστές και να δοθεί έμφαση στην σωστή εκτέλεση. Επιπροσθέτως όμως, όλοι οι παίκτες πρέπει να εξασκηθούν στα πέναλτι, στο διάστημα που ακολουθεί. Ολοι ανεξαιρέτως. Γιατί, στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, μπορεί το ματς της ερχόμενης Τετάρτης να οδηγηθεί σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία, επομένως, άπαντες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι. Τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά.

5. Απαγορεύεται η γκέλα στον Βόλο το Σαββατο. Μπορεί το μυαλό όλων, να βρίσκεται στον δεύτερο αγώνα της Τούμπας με την Κράσνονταρ, όμως είναι απαραίτητο η ομάδα (με τους παίκτες που θα επιλέξει ο Φερέιρα και με το ροτέϊσον να θεωρείται δεδομένο) να κερδίσει την ομάδα του Βόλου, να προσθέσει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της και να αφοσιωθεί στη συνέχεια, εξ΄ ολοκλήρου στην μεγάλη αναμέτρηση με την ρωσική ομάδα.Η προετοιμασία είναι το παν, στον ΠΑΟΚ έχουν δώσει έμφαση στην διόρθωση των λαθών. Για παράδειγμα το δεύτερο γκολ της Κράσνονταρ, προήλθε από ολιγωρία των κεντρικών αμυντικών, ενώ στο πρώτο γκολ της Κράσνονταρ, ο Γιαννούλης (ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο) από μία λανθασμένη αντίδραση, έδωσε το δικαίωμα στον γάλλο ρέφερι να σφυρίξει το πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, αποφασισμένος να πετύχει την μεγάλη πρόκριση, όπως το έκανε με την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα, αφού προηγουμένως περάσει νικηφόρα από τον Βόλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.