Τα πέντε ερωτήματα που «γέννησε» το Απελντοορν

Κώστας Πετρωτός12 Ιουλίου 2022

Για τρίτη φορά στα χρόνια που είναι προπονητής στον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε να στήσει από την αρχή μία ομάδα και, ειδικά φέτος, το στοίχημά του είναι πολύ μεγάλο γιατί το υλικό του Δικεφάλου έχει αλλάξει ριζικά και δουλεύει με νεαρά παιδιά. 

Ο Ρουμάνος τεχνικός πέτυχε στις μέρες παρουσίας του ΠΑΟΚ στο Απελντοορν της Ολλανδίας να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο, όπως αποδείχθηκε μέσα από τα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας, ωστόσο, για τον νέο ΠΑΟΚ, υπάρχουν κάποια βασικά ερωτήματα που θα ψάξουν απάντηση μέσα από τα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, αρχής γενομένης από τους αγώνες με την βουλγαρική Λέφσκι. Η «Μ» και το Metrosport.gr ξεχώρισαν πέντε που από τις απαντήσεις που θα δοθούν, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το τελικό πρόσημο της σεζόν:

1. Είναι έτοιμος ο Κοτάρσκι και ποια είναι η εναλλακτική λύση πίσω από τον Κροάτη;

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην Ολλανδία με πέντε τερματοφύλακες. Ο Ντόμινκ Κοτάρσκι είναι το μεγάλο πρότζεκτ που θα αρχίσει την σεζόν ως βασικός, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του Πασχαλάκη, ωστόσο, ψάχνουμε και την εναλλακτική του. Ζίβκοβιτς, Ταλχιμανίδης ή εν τέλει κάποια νέα μεταγραφή;

2. Ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Ινγκασον;

Ο Ισλανδός είναι η κολώνα της αμυντικής γραμμής, ποιος όμως θα είναι δίπλα του; Η διαχείριση στα φιλικά ματς «έδειξε» Κάργας, υπάρχουν, όμως, τρεις ακόμη αξιόλογες περιπτώσεις. Ο Νάσμπεργκ που αναμένεται, ο Μιχάι, ο Κουλιεράκης και, κυρίως, η απόφαση για μία ακόμη ποιοτική προσθήκη.

3. Ποιος θα είναι ο ηγέτης στο κέντρο;

Ο ΠΑΟΚ δείχνει διάθεση να βγάλει μπροστά τον Αουγκούστο, με στήριγμα τους Σβαμπ και Τσιγγάρα και τον Κούρτιτς να αποτελεί ερωτηματικό, λόγω των σεναρίων μεταγραφής. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να υποστηρίξει αυτό τον ρόλο;

4. Ο Αντρίγια από τη μία, από την άλλη ποιος;

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι το πρώτο βιολί στην μεσοπεθετική γραμμή του ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου χρησιμοποιεί κυρίως τον Κουαλιάτα αριστερά, ο Αντρέ Ρικάρντο έδειξε επίσης καλά στοιχεία, το ίδιο και δεξιά ο Κωνσταντέλιας. Μήπως, όμως, ο Νάρεϊ θα είναι εκείνος που θα απαντήσει στο ερώτημα;

5. Αν δεν είναι έτοιμος ο Ολιβέιρα, αρκούν Τόμας και Κούτσιας;

Ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα, έφερε στο μυαλό όλων το περσινό σενάριο της απουσίας του σχεδόν σε όλη την σεζόν. Αν λείψει, αρκεί η παρουσία Κούτσια και Τόμας για να μην υπάρχει έλλειμμα στη θέση των φορ;

Ο Κουλιεράκης είναι το μεγάλο κέρδος

Από τον Κούτσια πήραμε γεύση μόλις στο τελευταίο φιλικό με την Αλκμααρ. Επομένως, αν μπορεί κανείς να μιλά για «συν ένα παίκτη» στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μετά τις 14 μέρες στην Ολλανδία αυτός είναι ο Κουλιεράκης. Εντυπωσιακός σωματότυπος, πολύ καλή παρουσία στα φιλικά παιχνίδια, ο Χανιώτης στόπερ δείχνει έτοιμος να κολυμπήσει στα βαθιά. Προφανώς το ζητούμενο στην περίπτωσή του είναι η διαχείρισή του από Λουτσέσκου και Μπότο για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα, ειδικά τώρα που έχει αρχίσει να μαθαίνει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων για εκείνον.

Σπαζοκεφαλιά του Ραζβάν η θέση των Ντάντας, Φιλίπε

Δύο Πορτογάλοι είναι εκείνοι που έκαναν τον Λουτσέσκου να έχει ένα μεγάλο, ίσως τον μεγαλύτερο, προβληματισμό στην προετοιμασία. Ο ένας είναι ο Τιάγκο Ντάντας και ο δεύτερος ο Φιλίπε Σοάρες. Και οι δύο δοκιμάστηκαν από τον προπονητή του ΠΑΟΚ και στο «8» και στο «10».

Η αλήθεια είναι ότι με βάση την εικόνα που είδαμε στα φιλικά και ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Σταντάρ, ο Ντάντας δείχνει να έχει προβάδισμα να αρχίσει ως επιτελικός. Δίνει ταχύτητα στην ανάπτυξη, ανεβοκατεβαίνει με ταχύτητα και, κυρίως, είναι πιο σταθερός σε όσα κάνει σε σχέση με τον Φιλίπε Σοάρες που έχει μεγάλες μεταπτώσεις. Είναι ικανός να πετύχει το καλύτερο και να κάνει το χειρότερο και ο Λουτσέσκου γνωρίζει ότι έχει δουλειά ακόμη να κάνει στη νοοτροπία και στον τρόπο σκέψης του. Το σενάριο συνύπαρξής του είναι το τρίτο «ιεραρχικά« στην παρούσα φάση.

Ο ρόλος των νεαρών

Πλην του Κουλιεράκη, ο Κωνσταντέλιας μοιάζει να έχει πολύ ενεργό ρόλο, έτσι αρχίζει και ο Κούτσιας που ειδικά στην παρούσα φάση θα πάρει τις ευκαιρίες του. Ο Τζίμας άφησε θετικές εντυπώσεις ως δεξί μπακ, ο Τσαούσης είναι πλέον μία υπολογίσιμη μονάδα για την αριστερή πλευρά (έπαιξε και εξτρέμ), ενώ Μπαλωμένος, Μάροβιτς, Παναγιώτου συλλέγουν καθημερινά πολύτιμες εμπειρίες που μπορεί στην συνέχεια να τους βοηθήσουν να εξελιχθούν.

Μεταγραφές ίσον αλλαγές

Οσα αναφέρουμε είναι προφανές ότι ισχύουν με τα τωρινά δεδομένα. Αν προκύψουν μεταγραφές, όπως του Σοτέλδο, του Νάρεϊ και ενός ποιοτικού στόπερ που θέλουν να φέρουν στην ομάδα Λουτσέσκου-Μπότο, τότε μπορούν να αλλάξουν σημαντικά οι προτεραιότητες στις επιλογές παικτών. Υπάρχουν, ήδη, βέβαια δύο επιπλέον μονάδες που προστίθενται στο ρόστερ. Η μία είναι ο Τόμας που έρχεται σήμερα για να υπογράψει και να αρχίσει προπονήσεις και μία ο Μπίσεσβαρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.