Τα παθήματά τους… μαθήματά του!

Αρις Νικολάκης01 Αυγούστου 2021

ΆΕΚ κι Άρης την έπαθαν. Και πριν καλά καλά πουν «καλημέρα» στην Ευρώπη, αυτή τούς είπε «καληνύκτα»! Τούτο δε, με αποκλειστική δική τους ευθύνη. Κι ας ανασύρουν ένα κάρο δικαιολογίες. Την έπαθαν …

Αυτά τα παθήματα τους πρέπει να γίνουν μαθήματα στον ΠΑΟΚ. Θα πείτε και δίκιο βουνό θα έχετε: Μα, μεταξύ ΑΕΚ κι Άρη από τη μία και ΠΑΟΚ από την άλλη υπάρχει σαφής ποιοτική διαφορά των τριών ομάδων. Έτσι είναι. Και δε το λέμε εμείς κι εσείς. Τα δεδομένα το λένε. Οι τίτλοι κι οι θέσεις στην βαθμολογία τους το λένε.

Η ποιότητα βέβαια, δε μετριέται στα λόγια. Στα έργα μετριέται. Κι έργα μόνον στον αγωνιστικό χώρο επιτελούνται. Διαφωνείτε;

Δεν είναι πάντως, αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι πως τα παθήματα της ΑΕΚ και του Άρη πρέπει να γίνουν μαθήματα στον ΠΑΟΚ. Για να μη βαδίσει κι αυτός στον πέρα για πέρα λαθεμένο δρόμο στον οποίο βάδισαν αυτοί.

Πως θα γίνουν μαθήματα; Πολύ απλά…

Κατ’ αρχήν οφείλουν όλοι στον Κυπελλούχο, να εμπεδώσουν πως ο πρώτος αγώνες είναι το «κλειδί» της πρόκρισης. Σε αυτόν καθαρίζει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση. Για να μην τρέχει στον άλλον. Όπως έπραξαν η ΑΕΚ κι ο Άρης Δεν την καθάρισαν. Έτρεχαν μετά αλλά… Δεν πρόλαβαν!

Ακόμη και στον μύθο του Αισώπου με τον λαγό και τη χελώνα… Διίστανται οι απόψεις για τον τερματισμό. Εξάλλου κι η 11η εντολή, την οποία ή ξέχασε ο Μωυσής στην πιλάλα του από το όρος Σινά ή έχασε στο διάβα του ή και δεν πρόλαβε ο Θεός (Θεέ μας συγχώρα μας για την απόπειρα χιούμορ), να χαράξει στις δύο πλάκες τις οποίες έδωσε με τις 10 εντολές στον Μωυσή. Αυτή η ξεχασμένη εντολή – λένε πως - λέει : «Ου μπλέξεις»!

Η ΑΕΚ κι ο Άρης την παραβίασαν. Έμπλεξαν. Θα βλέπουν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μόνον από την τηλεόραση του. Εάν κι εφ όσον ο ΠΑΟΚ θέλει να παίζει συνάμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και δε θέλει να το βλέπει από τού… καναπέως. Πρέπει να το πάρει αλλιώς.

Πρέπει να προσέξει πολύ, πάρα πολύ στον πρώτο αγώνα. Να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο του. Να αντιληφθεί τις παγίδες στις αναμετρήσεις με (κατά τας… γραφάς!) κατώτερο αντίπαλο. Να μην επιχειρήσει ο προπονητής του …πειράματα, τα οποία δεν επιχείρησε στην προετοιμασία. Να μην χάσουν την αυτοσυγκέντρωση οι παίκτες του. Και να κατανοήσουν πως σε αυτόν τον αγώνα παίζονται χρήμα και δόξα, Πολύ χρήμα και πολλή δόξα! Και φυσικά, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων!

Θυμίζοντας φυσικά, πως έχοντας καεί στο γάλα στο παρελθόν επί Ραζβάν Λουτσέσκου (δίχως αποκλειστικά δική του ευθύνη), Θα ωφελούσε σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ, εάν φυσούσε και στο γιαούρτι!

ΥΓ 1: Μπράβο στον Ηπειρώτη χρυσό Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο. Επιτέλους έγινε έπαρση της Σημαίας μας κι ανάκρουση του Ύμνου μας (και) στους Ολυμπιακούς τού Τόκιο …

ΥΓ 2: Μπράβο και στη Μακεδόνισσα Ολυμπιονίκη μας (6η θέση) Άννα Κορακάκη. Μας έκανε ξανά υπερήφανους! Έπεσε ηρωικά μαχόμενη στο μέτωπο της διεκδίκησης μεταλλίο

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.