Τα παθήματα, δε γίνονται μαθήματα!

Αρις Νικολάκης25 Ιανουαρίου 2021

Λένε πως «Εάν πηδήξεις σ’ ένα βαθύ πηγάδι, η μοίρα δεν είναι υποχρεωμένη να σε βγάλει από εκεί»! Ο ΠΑΟΚ με ένα βουνό λαθών (αφετηρία για απειλητικές επιθέσεις από την ΑΕΚ) πήδηξε στο πηγάδι της ήττας. Επιχείρησε – δίχως στάλα υπερβολής, πιστέψτε μας – να δωρίσει τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ. Με άλλα λόγια; Να αυτοκτονήσει επιχείρησε. Τελικά δεν έμεινε στο πηγάδι αλλά… η ισοπαλία ουσιαστικά, δεν παρέχει οποιαδήποτε ωφέλεια στον ΠΑΟΚ. Και μένει με την εντύπωση του «μη χείρον βέλτιστον»!

Δεν ήταν πάντως, καλός ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ. Αιφνιδιάστηκε με την δράση του Γκαρσία και τη μη αντίδραση του Περέιρα. Ο νεαρός Νορβηγός βραζιλιάνικης προέλευσης, αμυντικός ήταν …Κερκόπορτα για την ομάδα του. Η δική του αδυναμία σε συνδυασμό με την αδυναμία των χαφ (σε από κακή μέχρι μέτρια ημέρα κατά κανόνα…) έδωσαν στην ΑΕΚ το 0-1. Έτσι χάλασε η ψυχολογία του ΠΑΟΚ. Έχασε χρόνο. Πήδηξε στο πηγάδι, που λέμε. Αντίθετα η ΑΕΚ έφτιαξε ψυχολογία. Κέρδισε χρόνο.

Μετά το 25ο λεπτό (μέχρι τότε και δεν κέρδιζαν κι έχαναν μπάλες στο κέντρο) οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν. Ισοφάρισαν. Βγήκαν από το πηγάδι. Ανέκτησαν την ψυχολογία τους.

Δεν έβαλαν όμως, μυαλό. Έδωσαν στην ΑΕΚ το 1-2 με νέο πολλοστό σοβαρό λάθος. Και για να ακριβολογούμε το δέκατο - λάθος... αφετηρία απειλητικής επίθεσης των φιλοξενούμενων. Ο ΠΑΟΚ πήδηξε πάλι, στο πηγάδι.

Χρειάστηκαν τελικά, οι πάντα φαρδιές πλάτες (κι ουχί μόνον!) του Βιεϊρίνια, για να μη μείνει στο πηγάδι. Δεν έφθαναν φυσικά μόνον αυτές. Καθώς δεν υπήρχαν άλλες ενώ υπήρξαν «τρικλοποδιές» του Σλοβένου διαιτητή σε κρίσιμες και καθαρές φάσεις. Έτσι δεν άλλαξε το 2-2 το οποίο χαρακτηρίζεται μάλλον, απώλεια για τον ΠΑΟΚ…

Επειδή πάντως, ουδέν κακόν αμιγές καλού… Οφείλουμε, να αναφέρουμε τα ψυχικά αποθέματα του ΠΑΟΚ. Χάρη σε αυτά βγήκε δυο φορές από το πηγάδι. Δεν αρκούν βέβαια, μόνον αυτά. Κι ορισμένοι (μάλλον οι περισσότεροι) παίκτες του ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Κι εξέπληξαν δυσάρεστα καθώς διήγαν περίοδο φόρμας.

Σημασία έχει να γίνονται μαθήματα, τα παθήματα. Κι έχουμε την αμυδρά υποψία πως στον ΠΑΟΚ τα σοβαρά παθήματα, δεν γίνονται ακόμη σοβαρά μαθήματα. Γεγονός το οποίο κοστίζει αυτήν την σημαντική διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας. Γεγονός το οποίο εξελίχθηκε σε ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μείνει σε τροχιά διεκδίκησης του Πρωταθλήματος...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.