Τα ντέρμπι θα κρίνουν τον πρωταθλητή και εκεί ο ΠΑΟΚ... χωλαίνει

Γιώργος Πετρίδης19 Φεβρουαρίου 2024

Τα διαδοχικά ντέρμπι, στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, υπέβαλλαν τον ΠΑΟΚ σε μία εξαιρετικά σκληρή δοκιμασία την οποία δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας, σίγουρα όχι με τον τρόπο και στον βαθμό που θα ήθελε. Η χθεσινή (18/2) ήττα από τον Ολυμπιακό ήρθε να δείξει ότι τα ντέρμπι στη φετινή σεζόν εξελίσσονται σε «μαύρη τρύπα» από την οποία θα πρέπει να βγει στα πλέι οφ. Διαφορετικά θα πάθει ότι και στην περσινή σεζόν, μένοντας από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία των ντέρμπι με τις ομάδες του Big 5 για την κανονική περίοδο με έναν απολογισμό που δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικός. Στα οχτώ παιχνίδια που έδωσε στο Πρωτάθλημα κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μέτρησε μόνο δύο νίκες –επί του Ολυμπιακού εκτός και του Παναθηναϊκού εντός έδρας- έχοντας ακόμη τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε χθες από τον Ολυμπιακό εκτόξευσε το παθητικό του στα ντέρμπι, τα οποία έκλεισε έχοντας δεχτεί 14 σε οχτώ ματς (1,75 μέσος όρος), ενώ στα υπόλοιπα 15 παιχνίδια της Superleague δέχτηκε μόλις έξι (0,4 μέσος όρος)!

Στην ειδική βαθμολογία λοιπόν του Big 5 μετά το χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας, ο Ολυμπιακός προσπέρασε τον ΠΑΟΚ ενώ περιμένει και την απόφαση στο CAS για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκο του πρώτου γύρου, που μπορεί να αλλάξει πλήρως τις ισορροπίες.

Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές θα γίνουν ακόμη δύο ντέρμπι. Στην 25η ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Άρη και στην 26η ο Άρης περιμένει την ΑΕΚ…

Η ως τώρα βαθμολογία των ντέρμπι λοιπόν έχει ως εξής…

ΑΕΚ 15 βαθμοί (4-3-0) 11-6 γκολ

Ολυμπιακός 10 βαθμοί (3-1-4) 14-15 γκολ

ΠΑΟΚ 9 βαθμοί (2-3-3) 11-14 γκολ

Παναθηναϊκός 8 βαθμοί (2-2-3) 11-10 γκολ

Άρης 7 βαθμοί (2-1-3) 6-8 γκολ

*Οι τρεις βαθμοί του Παναθηναϊκού στα χαρτιά επί του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.