Τα ντέρμπι δεν τον… φόβισαν ποτέ

Metrosport Team20 Απριλίου 2022

Κάποτε αποτελούσαν την αχίλλειο πτέρνα του, πλέον είναι η… κινητήριος δύναμή του καθώς έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στα μεταξύ τους παιχνίδια επιβεβαιώνοντας ότι το πρόβλημά του ήταν τα λεγόμενα «βατά»!

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση της άποψης που θέλει τα παιχνίδια απέναντι στις τέσσερις συγκεκριμένες ομάδες να είναι πιο εύκολα για τους «κίτρινους». Προφανώς τους ταιριάζουν καλύτερα λόγω της αγωνιστικής λογικής που έχουν στα τελευταία χρόνια, της αναγκαιότητας δηλαδή να παίζουν ένα παιχνίδι μετάβασης και γρήγορου ρυθμού. Εν αντιθέσει δηλαδή με παιχνίδια απέναντι σε ομάδες οι οποίες έχουν απόλυτα αμυντική λογική και ουσιαστικά στοχεύουν στην καταστροφή του ποδοσφαίρου. Εκεί αναδεικνύεται η δυσκολία της ομάδας του Χερμάν Μπούργος στη διάσπαση κλειστών αμυνών.

Με αφορμή και την τελευταία νίκη επί του ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης» είναι φανερή η μεγαλύτερη αποδοτικότητα του Αρη όταν αντιμετωπίζει τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Αρης έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον καθώς (συνυπολογίζοντας και τους αγώνες της κανονικής διάρκειας) μάζεψε 20 βαθμούς. Προφανώς η μεγάλη διαφορά έγινε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ όπου πήρε τους επτά από το μέγιστο των εννιά βαθμών και ακολουθούν αυτοί με την ΑΕΚ όπου πήρε τους έξι. Σε μειονεκτική θέση είναι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό, ωστόσο, προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξαν ρόλο και τα διαιτητικά «εγκλήματα» που έγιναν (δις) στο Καραϊσκάκη.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός με τους 19 βαθμούς που έχει πάρει απέναντι στους ίδιους αντιπάλους, εκκρεμεί φυσικά το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχει μαζέψει 15 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει 16. Η χειρότερη ομάδα είναι η ΑΕΚ καθώς μάζεψε μόλις εννιά βαθμούς!

Καθώς ο Αρης θα αντιμετωπίσει αυτές τις ομάδες στον δεύτερο γύρο των Playoffs είναι λογικό να καλλιεργείται η αίσθηση ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο σε ότι αφορά την κατάληψη της 3ης θέσης και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.