Super League: Τα μπλοκ, οι συμμαχίες και οι θέσεις ΠΑΟΚ και Άρη

Metrosport Team01 Μαΐου 2020

Πολλά συμπεράσματα βγήκαν από την πολύωρη τηλεδιάσκεψη της Super League σε ό,τι αφορά στις συμμαχίες και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδο διοικήσεων των ΠΑΕ.

Στη συνεδρίαση πάρθηκαν πολλές και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του Πρωταθλήματος ενώ καταγράφηκαν και τα «μπλοκ» που υπάρχουν ανάλογα από τις ψηφοφορίες.

Αρχικά είναι διακριτός ο συνασπισμός Ολυμπιακού, Άρη, Λάρισας και Πανιωνίου ως ο πιο σκληρός πυρήνας «συνασπισμού» των ΠΑΕ που σπάνια σπάει, ενώ αναλόγως την ψηφοφορία κινούνται και οι υπόλοιπες ομάδες. Θυμηθείτε την ψηφοφορία για τις αδειοδοτήσεις. 

Επίσης παρατηρήθηκε συστράτευση μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Είναι γνωστό ότι παλαιότερα υπήρξαν επιθέσεις στον Ιβάν Σαββίδη μέσω του ΣΚΑΪ και του Γιάννη Αλαφούζο αλλά τώρα φαίνεται πως είναι καλύτερες οι σχέσεις των δύο ανδρών.

Ποια η στάση της ΑΕΚ

Σε ό,τι αφορά στην ΑΕΚ πατάει σε... τρεις βάρκες, ή καλύτερα κρατάει μια ανεξάρτητη στάση. Οι σχέσεις Μελισσανιδη - Αλαφούζου περνούν την καλύτερη περίοδο τους. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο ομάδες διαφώνησαν στην ψηφοφορία για την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ θέλει να συνεχιστεί, ο Παναθηναϊκός και ο Αλαφούζος όχι. Διαφορετική άποψη όμως οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι εξαιρετικές.

Επίσης η σχέση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ιβάν Σαββίδη είναι κάπως καλύτερη αλλά δεν έχει ξεπεραστεί η ψυχρότητά τους, μετά τα γεγονότα του '18. Παράλληλα η ΑΕΚ «λοξοκοιτάει» και προς τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει βέβαια σύγκλιση Μελισσανίδη με Μαρινάκη, αλλά περισσότερο σε επίπεδο κατώτερων στελεχών, του Λυσάνδρου με την Σουλούκου.  

Αυτό φάνηκε και από την ψηφοφορία στο θέμα του Πανιωνίου στο θέμα της αδειοδότησης, με την ΑΕΚ να ψηφίζει υπέρ στη Super League, αλλά τα πράγματα να αλλάζουν στην ΕΠΟ. Εκεί τα μέλη που πρόσκεινται στην ΑΕΚ ψήφισαν ανάποδα και αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έγινε με παρέμβαση Μελισσανίδη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.