Τα μπέρδεψε περισσότερο τα πράγματα ο Γεραπετρίτης

Δημήτρης Κανελλάκης12 Μαρτίου 2020

Ακουσα με προσοχή όσα είπε χθες το πρωί στον Γιώργο Μπούζο ο ΜάκηςΣτάμος, σχολιάζοντας την συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη, στον Κυριάκο Θωμαϊδη το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Εχει δίκιο ο κ. Στάμος ότι στον ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουν αλλά να προβληματιστούν ακόμη περισσότερο ενόψει της εκδίκασης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μετά απ' αυτά που είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Και μόνο η ατάκα ότι η “η ΕΕΑ καταγράφει τα πραγματικά περιστατικά, αυτό δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση”, σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι τα πειθαρχικά όργανα της λίγκας και της ΕΠΟ δεν πρέπει να προβαίνουν σε ουσιαστική αξιολόγηση παρά μόνο σε νομικό χαρακτηρισμό. Δηλαδή, ό,τι αποδείχθηκε... αποδείχθηκε, απλά οι εφέτες θα αποφασίσουν αν αυτά που αποδείχθηκαν υπάγονται ή όχι στο νόμο.

Μίλησα και με άλλους νομικούς χθες, εκτός από τον κ. Στάμο που τον άκουσα στο “Metropolis”, όλοι με τον ίδιο τρόπο ερμήνευαν την δήλωση Γεραπετρίτη.

Είπε και κάτι άλλο... ανησυχητικό για τον ΠΑΟΚ ο υπουργός Επικρατείας στην συνέντευξή του στον Κυριάκο Θωμαϊδη, ότι “η νομική υπαγωγή είναι αντικείμενο του δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο θα κάνει την απαραίτητη αξιολόγηση”. Ναι, αλλά, αν ισχύει αυτό, πώς γίνεται η ποινή να επιβάλλεται, σύμφωνα με την τροπολογία, ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις;

Τα μπέρδεψε ακόμη περισσότερο τα πράγματα ο κ. Γεραπετρίτης, νομίζω, και δεν τα ξεκαθάρισε, όπως δημιουργήθηκε σε κάποιους η εντύπωση.

Κι η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα που περνάει όσοι παρακολουθούν την υπόθεση γίνονται όλο και πιο περίεργοι αναφορικά με το πώς θα χειριστούν την υπόθεση οι εφέτες στην Επιτροπή της ΕΠΟ, αν θα μπούνε ή δεν θα μπούνε στην ουσία της, αν θα θεωρήσουν ή δεν θα θεωρήσουν ότι κρίθηκε στην ΕΕΑ, αν θα αρκεστούν κι αυτοί απλά στην επιμέτρηση της ποινής, όπως έγινε και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Super League.

Σε ό,τι με αφορά, θα επαναλάβω την άποψη που ήδη έχω εκφράσει: ότι αν, δηλαδή, παραμείνει η ποινή στην Επιτροπή Εφέσεων, άρα εφαρμοστέο δίκαιο θα είναι η τροπολογία και όχι οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου (στους οποίους δεν προβλέπεται ποινή για την πολυιδιοκτησία), στην ουσία θα μιλάμε για το κύκνειο άσμα του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.