Τα μπάζα των ερυθρόλευκων εμμονών

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Μαρτίου 2020

Γράψαμε το αυτονόητο και ήδη το αποφάσισαν πολλές σοβαρές αθλητικά ευρωπαϊκές χώρες. Ακυρώνουν τα Πρωταθλήματα, τα θεωρούν ως μη γενόμενα, αλλά θα σεβαστούν τις βαθμολογίες που είχαν διαμορφωθεί τη χρονική στιγμή πριν από τη διακοπή και σύμφωνα μ' αυτήν θα δηλώσουν τις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τι πιο λογικό, τι πιο φυσιολογικό.

Ερυθρόλευκα φερέφωνα, ωστόσο, ενοχλήθηκαν και μας όρμηξαν. Δημοσίευσαν το πρωτοδέλιδο της Metrosport με τίτλο “Κανείς Πρωταθλητής - Ξεκάθαρο μήνυμα του προέδρου της ΟΥΕΦΑ για την περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα λόγω κωρονοϊού” και έγραψαν: “Δεν θέλετε να ολοκληρωθεί γιατί δεν έχετε καμία ελπίδα να το πάρετε. Το -7 είναι ξεκάθαρο. Το -14 είναι εύνοια. Η θέση σας είναι στη Β' Εθνική”.

Χρειάζεται κανείς να σχολιάσει; Χρειάζεται να απαντήσει; Οχι, φυσικά. Απλά, ας στείλουμε χαιρετίσματα στον Πειραιά ότι η εφημερίδα αυτή... δεν μετέχει στο Πρωτάθλημα, ότι τη σχετικη δήλωση την έκανε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και ότι, είτε θέλουμε να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα είτε όχι, δεν εξαρτάται από εμάς και από κανέναν άλλον παρά μόνο, δυστυχώς, από το κωρονοϊό. Παρεμπιπτόντως, θέλουμε να συνεχιστεί και να τελειώσει, γιατί έτσι θα αποδοθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αλλά και κυρίως γιατί αυτό θα σημαίνει ότι απαλλαγήκαμε γρήγορα από τονξ εφιάλτη.

Αγαπητοί, ακόμη κι αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε, κρατάτε το κεφάλι σας γεμάτο με ερυθρόλευκα μπάζα. Ελεος. 800 τίτλους πήρε η ομάδα σας. Αν πάρει ή δεν πάρει έναν ακόμη, δεν αλλάζει τίποτε. Νισάφι. Ασχοληθείτε με κάτι πιο σοβαρό από τις αρωστημένες εμμονές σας. Τα μάθατε τα νέα; Ολος ο πλανήτης πλήττεται από τον φονικό κωρονοϊό...

Διάβασα χθες το εξής ποστάρισμα μιας καλής φίλης στο Facebook και η αλήθεια είναι ότι έχουν γραφτεί πολλά με το ίδιο νόημα: “Τη μια και μοναδική φορά στη σύγχρονη ιστορία, που το κράτος βρέθηκε πιο μπροστά από τις εξελίξεις, που έχει πρόγραμμα, που ενημερώνει καθημερινά και δεν στρογγυλεύει τα λεγόμενα, που προσπαθεί να σταθεί αρωγός στις δυσκολίες που περνάμε, εμείς εξακολουθούμε να είμαστε κοινωνικά ανάπηροι και ατομικά ανεύθυνοι”.

Ετσι είναι, δυστυχώς. Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι, όλων των ηλικιών. Ναι, δεν είναι μόνο πιτσιρικάδες, αλλά και πολλοί ηλικιωμένοι, πιο ώριμοι, υποτίθεται, άνθρωποι. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ολη η χώρα δίνει μάχη με έναν αόρατο ύπουλο εχθρό και όμως πολλοί επιμένουν να πετούν αετό.

Χθες, μάλιστα, στην ενημέρωση των 18.00 από τους επιστήμονες, κάποια δημοσιογράφος ενοχλήθηκε από την αυστηρότητα με την οποία μίλησαν! Ε, λοιπόν, σε όλους τους “κουκουρούκου” αυτής της χώρας πρέπει να πούμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το περίφημο “οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος”. Τα περί ατομικών ελευθεριών αποτελούν αυτή τη στιγμή κουραφέξαλα, όταν κινδυνεύουν άμεσα τα άτομα. Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα θα είναι άχρηστα αν δεν υπάρχουμε.

ΥΓ. Ενωμένοι, με συνείδηση αλληλεγγύης και υπευθυνότητα, συνεχίζουμε τη μάχη. Θα νικήσουμε, αρκεί να συμμορφωθούν και οι ηλίθιοι...

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.